Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă', premieră internaţională la Edinburgh

Monitorulcj,ro
Cateva conversatii despre o fata inalta

Filmul „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă” al lui Bogdan Theodor Olteanu va avea premiera internaţională la Edinburgh

Filmul „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Theodor Olteanu, va avea premiera internaţională la Festivalului Internaţional de la Edinburgh, cel mai longeviv eveniment de gen din lume.

Regizorul va fi prezent la proiecţia din 30 iunie, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra.

Producţia a avut premiera mondială la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost selectat în competiţia programului Zilele Filmului Românesc.

„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei şi o societate înţepenită în reverii despre o presupusă tradiţie. Scenariul reprezintă dramatizarea în ficțiune a unor povești reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar şi azi”, explică regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Regizorul Bogdan Theodor Olteanu a realizat scurtmetrajele „Duminică dimineaţa” (2014), „Lampioane chinezeşti” (2015) şi „Dumneavoastră, tu” (2015), dar şi piesa de teatru „Cea mai călduroasă zi din an” (2017). Rolurile principale sunt interpretate de actriţele Silvania Mihai şi Florentina Năstase, amândouă debutante în lungmetraj. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu împreună cu Ana Ivan şi Denisa Niţă. Filmul este un produs independent, fără sursă de finanțare publică.

Festivalul de Film de la Edinburgh a fost înfiinţat în anul 1947 şi reprezintă cel mai vechi festival de film anual din lume. La ediţia din acest an, care are loc între 20 iunie şi 1 iulie, sunt prezentate peste 120 de filme şi sunt programate mai mult de 100 de evenimente conexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.