Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul complet al băii de sânge de la (Onești) Bacău. Agresorul știa ce face și și-a premeditat minuțios acțiunea

Toată țara a privit îngrozită, ieri, cum un bărbat de 60 de ani din Onești a luat ostatici 2 muncitori, pe care ulterior i-a ucis cu un cuțit. Deși în zonă erau masate importante forțe polițienești și bărbatul purta discuțiile cu aceștia de pe balcon, nu au putut împiedica drama.

Vezi și: FBI îl caută pe bucătarul lui Vladimir Putin: Recompensă de 250.000 de dolari. Este acuzat că este finanțatorul celui mai mare grup de mercenari din lume

Surse apropiate cazului relatează că bărbatul și-a pregătit cu minuțiozitate atacul și i-a indus încă de la început pe polițiști în eroare astfel că văzând că nu îi sunt satisfăcute revendicările a procedat conform planului său. Că lucrurile au stat foarte prost în zona forțelor de ordine o demonstrează și controlul dispus de urgență la IPJ Bacău.

Lucrurile au stat așa:

Bărbatul, pe numele său Moroșan Gheorghe în vârstă de 60 de ani (după alții 67 de ani) a mers la apartamentul revendicat și i-a luat ostatici pe cei doi muncitori care lucrau la reabilitarea acestuia. După ce i-a imobilizat sub amențarea cuțitului, el a sunat la 112 și și-a anunțat fapta, dar și intenția de a negocia.

El fusese evacuat prin sentință judecătorească chiar din apartamentul în care munceau cei doi bărbați luați ostatici și sub amenințarea că îi va ucide pe cei doi solicita să îi fie returnat apartamentul și o sumă de bani.

Apelul la Poliție via 112 a avut loc în jurul orei 11:48, apel prin care chiar Moroșan Gheorghe din Onești care a relatat că a pătruns în forță în locuința din care a fost evacuat, că îi amenință cu un cuțit pe doi bărbați ce execută activități de reabilitare a imobilului și că solicită o sumă de bani pentru a-i elibera.

Lucrurile nu au fost luate prea în serios din prima de polițiști. Au inițiat niște verificări preliminare și au aflat că apartamentul aparține în prezent societății comerciale unde era angajată soția bărbatului, întrucât pe fondul înregistrării mai multor debite, societatea a procedat la executarea silită a acesteia, fiind evacuată din locuință la începutul acestuia an.

Inițial a fost trimisă la adresa indicată un echipaj care a confirmat cele sesizate și abia apoi s-a format echipa operativă formată din polițiști coordonată de adjunctul șefului din Onești, un negociator împreună cu o echipă SAS, jandarmi și pompieri. A fost informat procurorul de serviciu care s-a deplasat la fața locului în aproximativ 40 minute și a dispus negocieri, întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

La fața locului bărbatul știa clar ce dorea - a solicitat o hotărâre de consiliu local pentru restituirea apartamentului, 300.000 euro investitia în apartament și prezența echipelor TV și în același timp o convorbire directă cu un ministru din Guvernul României.

Vezi și: Situație ciudată în Parlament: Banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor au rămas prinși în buget

După cum se vede din imaginile surprinse la fața locului de amatori, negocierile aveau loc din balconul locuinței cu cei doi ostatici legați lăngă el. Negocierile cu poliția erau din când în când întrerupte de discuții telefonice ale bărbatului cu soția (ulterior reținută de poliție pentru complicitate) și fiica lui solicitând să îi fie aduce mai multe documente.

La un moment dat, polițiștii din forța specială aflați în scara blocului au auzit țipete din interiorul apartamentului, motiv pentru care au pătruns în forță în imobil, trăgând asupra bărbatului mai multe focuri de armă, rănindu-l în picior și constatând că cei doi ostatici prezintă multiple plăgi înjunghiate.

Unul din bărbații înjunghiați (Istoan Silviu în vârstă de 36 ani) a fost resuscitat la fața locului, dar nu a mai putut fi salvat, iar cel de al doilea (Pătatu Dan în vârstă de 52 ani) a fost preluat de salvare, dar în drum spre spital a intrat în stop cardio-respirator, medicii declarând și decesul acesteia.

Rănit grav de polițiști atacatorul a fost transportat la spital unde este supus unei operații. De remarcat că bărbatul este pensionar, fără antecedente penale.

Cum acțiunea poliției a ridicat multe semne de întrebare, conducerea IGPR a luat decizia unei anchete interne imediate la nivelul IPJ Bacău:

"Având în vedere evenimentul tragic din județul Bacău, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment.

Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun", anunță IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.