Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul de animaţie 'Le Petit Nicolas' a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul Internaţional de la Annecy

filme, cinema, cinematograf

Filmul de animaţie "Le Petit Nicolas - Qu'est-ce qu'on attend pour ętre heureux?", care relatează povestea din spatele personajului celebrului şcolar din literatura pentru copii, a câştigat sâmbătă Premiul Cristal pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul Internaţional de la Annecy din Franţa, o reuşită importantă pentru cinematografia de animaţie, informează duminică AFP.

Prezentat în afara competiţiei la Festivalul de Film de la Cannes, în luna mai, acest film trasează "naşterea" personajului Le Petit Nicolas din imaginaţia celor doi creatori ai săi, ilustratorul Jean-Jacques Sempé şi autorul René Goscinny, dublaţi de Laurent Lafitte, respectiv Alain Shabat, potrivit Agerpres.

Îmbinând amintirile personale ale coautorilor cu scene savuroase sau poetice cu micuţul şcolar, filmul, realizat de Amandine Fredon şi Benjamin Massoubre - după un scenariu cosemnat de Anne Goscinny, fiica lui René - va fi lansat în cinematografe în luna octombrie.

Premiul juriului a revenit producţiei "Interdit aux chiens et aux Italiens", de Alain Ughetto, ce relatează povestea bunicilor săi, care au părăsit leagănul familiei din nordul Italiei la începutul secolului XX pentru a începe o viaţă nouă în Franţa.

Zece filme de animaţie au fost selectate în competiţia principală a Festivalul Internaţional de Animaţie de la Annecy care, după doi ani de pandemie, s-a desfăşurat integral cu prezenţă fizică în perioada 13-18 iunie.

Creat în 1960, evenimentul a înregistrat cifre istorice de prezenţă pentru această ediţie: 13.248 de participanţi din 106 ţări acreditaţi la festival, o creştere cu 8% comparativ cu 2019, anul în care a fost înregistrat recordul anterior de prezenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.