Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO: Filmul de animație 'Vestita invazie a urşilor în Sicilia' va deschide cea de-a 15-a ediție a festivalului Animest

news.ro
Vestita invazie a urșilor din Sicilia

O adaptare a nuvelei pentru copii scrise şi ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, "Vestita invazie a urşilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily" (r. Lorenzo Mattotti), va fi proiectată pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest, informează News.ro

Pe 9 noiembrie, de la ora 19.00, filmul care a cucerit publicul marilor evenimente cinematografice ale lumii ajunge pe ecranele iubitorilor de animaţie din întreaga ţară, prin intermediul platformei de streaming a festivalului.

Ilustrată 2D şi inspirată din schiţele originale semnate de Dino Buzatti, povestea debutează cu răpirea micului Tonio, fiul Regelui Urs, de către vânătorii din munţii Siciliei. Ameninţat de venirea iernii şi de dispariţia tuturor surselor de hrană, conducătorul decide să invadeze ţara în care locuiesc oamenii. Cu ajutorul armatei sale şi cu puterea magiei, el reuşeşte să-şi găsească fiul, dar va descoperi în curând că urşii nu sunt meniţi să trăiască în lumea fiinţelor umane.

„Frumos desenat în culori îndrăzneţe şi forme atrăgătoare, filmul reprezintă o animaţie clasică la cel mai înalt nivel, simplă şi încântătoare, gândită să cucerească atât copiii, cât şi adulţii”, notează publicaţia Variety despre "The Bears’ Famous Invasion of Sicily".

Citește și: Realizatoarea TV Ellen DeGeneres și soția sa, Portia de Rossi, au scos la vânzare vila din California: prețul locuinței este de 40 de milioane de dolari

Imaginile impresionante sunt acompaniate pe tot parcursul filmului de vocea naratorului, care îşi face simţită prezenţa în momentele-cheie, valorificând stilul inconfundabil al autorului Dino Buzatti. Inclus în selecţia oficială de la Cannes, filmul a concurat în 2019 pentru distincţia Un

Certain Regard, iar în acelaşi ani s-a aflat printre favoriţi la Annecy - cel mai important eveniment cinematografic mondial dedicat filmelor de animaţie. Anul 2020 i-a adus o nominalizare la titlul de Cel mai bun film de animaţie, la Premiile César.

„Buzatti mi-a influenţat întreaga muncă artistică, prin ceea ce a scris şi prin creaţiile lui vizuale. Atmosfera invocată de el şi-a pus amprenta asupra mea - felul său de a spune poveşti de parcă ar fi fost legende sau poveşti antice, mereu pline de magie şi mister şi uneori cu o atmosferă întunecată”, subliniază Lorenzo Mattotti într-un interviu acordat la Cannes.

"The Bears’ Famous Invasion of Sicily" este cel de-al doilea lungmetraj din cariera regizorală a celebrului ilustrator, autorul posterului oficial al Festivalului de la Cannes din 2000, cunoscut pentru lucrările sale iconice publicate în reviste precum Cosmopolitan, Vogue, The New Yorker şi Vanity Fair, dar şi pentru romanele sale grafice multi-premiate.

Biletele şi abonamentele la cea de-a 15-a ediţie Animest vor fi disponibile în curând pe www.animest.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.