Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Death on the Nile', cu Gal Gadot în rolul principal, a fost retras din programul cinematografelor din Tunisia în semn de solidaritate cu palestinienii

egyptindependent.com
Death on the Nile

Filmul american „Moarte pe Nil/ Death on the Nile”, în care actriţa israeliană Gal Gadot joacă rolul principal, a fost retras din sălile de cinema tunisiene, după proteste ale militanţilor pro-palestineni, scrie AFP.

Această decizie vine după precedente interdicţii ale lungmetrajului lui Kenneth Branagh în Kuwait şi în Liban, conform news.ro.

Proiectat în mai multe cinematografe în Tunisia din 9 februarie, filmul, adaptarea romanului cu acelaşi titlu de Agatha Christie, a fost scos din program din ordinul ministrului Culturii, a indicat acesta din urmă.

„Actriţa principală din acest film este o israeliană care a fost instruită în armata sionistă şi care susţine colonizarea teritoriilor palestiniene”, a afirmat pentru AFPKaouther Saida Chebbi, una dintre activistele care a lansat campania de boicot.

Potrivit acesteia, o adunare care era prevăzută miercuri în faţa unei mari săli de cinema din Tunis, unde a fost proiectat filmul, a fost anulată după anunţul ministrului. Afişul filmului era încă vizibil la intrarea în unele săli de cinema din capitala tunisiană, dar administratorii lor au confirmat pentru AFP că filmul poliţist a fost scos din program.

Actriţa Gal Gadot a apărat în vara lui 2014, pe pagina de Facebook, ofensiva criminală condusă de Israel contra Fâşiei Gaza, enclava palestiniană. În cursul acestui război devastator, care a dus la moartea a cel puţin 2.251 de palestinieni, mare parte civili, şi 74 de israelini au murit, mai ales soldaţi, actriţa a salutat armata israeliană şi a atacat Hamas, la putere în Gaza.

În 2017, Tunisia interzisese deja filmul „Wonder Woman” cu Gal Gadot în rol principal. Ţara, care a găzduit Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) a lui Yasser Arafat între 1982 şi 1994, arată un sprijin ferm pentru cauza palestiniană şi refuză orice normalizare a relaţiilor cu Israelul, spre deosebire de mai multe ţări din regiune care au semnat acorduri cu statul evreu în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.