Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul discuțiilor dintre Ludovic Orban și liderii grupurilor parlamentare: pașii pregătiți de Guvern pe subiectele momentului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban și liderii grupurilor parlamentare care au susținut învestirea guvernului au discutat miercuri despre alegerea primarilor în două tururi de scrutin, OUG 114, legea bugetului și pensiile speciale. Unul din participantii la intalnire, liderul deputatilor USR, Stelian Ion, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO ca discutia a fost „destul de putin eficienta” si nu s-au luat decizii si nici nu s-a ajuns la acorduri. Partidele vor primi pana saptamana viitoare o varianta a proiectului de buget si a unei lege de modificare a OUG 114, ar fi transmis premierul Ludovic Orban la intalnire. Inca nu este clar daca guvernul isi va asuma raspunderea sau va da OUG pe alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

„A fost o intalnire de lucru, sa ne organizam, sa vedem ce are de gand Guvernul. Nu au fost acorduri. A fost o discutie lunga, dar destul de putin eficienta, sa zic asa. O sa ne mai intalnim, a ramas sa mai discutam pe diferite proiecte care vor veni din partea Guvernului”, a declarat Stelian Ion pentru STIRIPESURSE.RO.

Alegerea primarilor in doua tururi

  • „Au ramas variantele care erau si pana acum, ori sa procedeze guvernul la asumarea raspunderii sau OUG, or sa mergem pe procedura parlamentara, sa vedem care e cea mai buna. Trebuie sa vedem daca exista o dorinta in Parlament, pentru ca incercarea asta parlamentara e de cativa ani de zile si a fost mai mult declarativa, unii sau altii au declarat ca sustin si pana la urma ori nu au venit la vot, ori nu s-a intrunit nu-stiu-ce comisie”

NU s-a discutat despre SIIJ și nici despre creșterea numărului de parlamentari în Diaspora

Legea bugetului pe 2020

  • „Am discutat chestiuni generale. O sa vedem o schita la un moment, saptamana viitoare poate, sa vedem si noi despre ce e vorba. Exista o necesitate, si noi am vrea sa fie adoptat anul asta, acum sa vedem ce procedura se urmeaza”

Desfiintarea pensiilor speciale

  • „A fost discutia in comisia de Munca din Camera Deputatilor, a propus presedintele de acolo sa se discute in februarie. Eu ma indoiesc ca se va discuta asa tarziu, cred ca o sa reluam discutiile. Toti liderii au puncte de vedere si e obligatoriu sa ne vedem mai repede. Bineinteles, si Guvernul sa vina cu calcule concrete sa vedem consecintele acestei legi. Dar preocupare exista din partea USR, avem proiect concret, la fel si pe cumulul pensiei cu salariul in sistemul bugetar”.

Modificarea OUG 114: „O sa fie un proiect propus de guvern pe care o sa-l vedem pana la sfarsitul saptamanii sau saptamana viitoare”

Citește și: Fierbere mare la Interne: mesaj pe WhatsApp, trimis de Dumitru Coarnă, îndeamnă polițiștii să se pensioneze urgent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.