Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul "Le Daim" va deschide secţiunea Quinzaine des Realisateurs, la Cannes 2019

cannes

Lungmetrajul "Le Daim", regizat de cineastul francez Quentin Dupieux şi în a cărui distribuţie se regăsesc actorii Adele Haenel şi Jean Dujardin, va fi proiectat în deschiderea celei de-a 51-a ediţii a Quinzaine des Realisateurs (15-25 mai), o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, informează premiere.fr, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

Acest film, o comedie cu accente suprarealiste scrisă şi regizată de Quentin Dupieux, va avea premiera mondială la Cannes pe 15 mai şi va intra în cinematografele franceze pe 19 iunie. Pelicula marchează revenirea pe Croazetă a actorului Jean Dujardin, la opt ani după premiul de interpretare masculină câştigat de starul francez cu rolul din filmul "The Artist", care i-a adus apoi şi premiul Oscar.

Quentin Dupieux, un cineast francez iconoclast, cunoscut şi ca regizor de videoclipuri, este apreciat pe plan mondial în industria muzicii electronice, în care foloseşte pseudonimul Mr. Oizo, precizează site-ul cineuropa.org.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

"Le Daim" este cel de-al şaptelea lungmetraj al său, după "Nonfilm"(2002), "Steak" (2007), "Rubber" (selectat în secţiunea Semaine de la Critique, la Cannes 2010), "Wrong" (selectat în competiţia de la Sundance 2012), "Wrong Cops" (selectat la Locarno în 2013), "Realite" (selectat în secţiunea Orizzonti la Festivalul de la Veneţia 2014) şi "Au poste!" (2018), un film de artă care s-a bucurat de mare succes în Franţa. Un scurtmetraj al său, intitulat "Wrong Cops: Chapter 1", a fost selectat în 2013 Cannes în secţiunea Quinzaine des Realisateurs.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

Selecţia completă a secţiunii Quinzaine des Realisateurs 2019 va fi anunţată marţi, 23 aprilie, la Forum des Images din Paris.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14-25 mai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.