Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Orchestra Română de Folclor pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza', prezentat la Ruginoasa şi Iaşi

facebook.com
Alexandru Ioan Cuza

Filmul documentar "Orchestra Română de Folclor pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza", proiect dedicat Unirii Principatelor Române, va fi prezentat luni, la ora 19,00, pe paginile de Facebook ale Centrului de Cultură "Augustin Bena" şi Complexului Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi, potrivit Agerpres.

Proiectul este dedicat Unirii Principatelor Române şi este un film documentar care dezvăluie într-un mod plăcut Palatul "Alexandru Ioan Cuza" de la Ruginoasa şi Palatul Culturii din Iaşi, două monumente arhitecturale cu importanţă deosebită în istoria României. Coloana sonoră a acestui documentar este formată din suite româneşti interpretate de Orchestra Română de Folclor, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii de Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba.

"Sărbătorim în acest an Unirea Principatelor Române printr-un proiect unic în spaţiul cultural românesc. Orchestra Română de Folclor, prima orchestră de uniune naţională, se va afla pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, într-o îmbinare de muzică şi imagini. Este un film documentar care, pe ritmurile unor suite româneşti, dezvăluie publicului Palatul 'Alexandru Ioan Cuza' de la Ruginoasa şi Palatul Culturii din Iaşi. Vă oferim cu drag acest nou proiect cultural şi sperăm să fie pe gustul tuturor celor care iubesc cultura, muzica şi istoria românilor", a spus, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură "Augustin Bena" Alba, Alexandru Pal.

Orchestra Română de Folclor este prima orchestră de uniune naţională şi a fost înfiinţată cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României în anul 2021, în cadrul unui amplu proiect de promovare a zilei naţionale şi a patrimoniului cultural imaterial pe plan internaţional. Îşi are nucleul la Alba Iulia şi este constituită din artişti instrumentişti profesionişti din toate zonele istorice ale României. Iniţiatorul şi dirijorul Orchestrei Române de Folclor este managerul Centrului de Cultură "Augustin Bena", Alexandru Pal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.