Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'The Woman who left' al cineastului filipinez Lav Diaz a primit Leul de Aur

twitter.com
golden lion leul de aur

"The Woman who left" al cineastului filipinez Lav Diaz a câştigat sâmbătă Leul de Aur pentru cel mai bun film în cadrul celei de-a 73-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, semnalează AFP. 

"Nu îmi vine să cred că am primit acest premiu. Este prea frumos. Îl dedic poporului filipinez, luptei noastre, luptei omenirii", a declarat Lav Diaz pe scena festivalului. Cineastul a mai câştigat în februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, Premiul Alfred Bauer pentru "Hele Sa Hiwagang Hapis" (Un leagăn cu un mister dureros). 

Americanul Tom Ford a urcat pe a doua treaptă a podiumului cu "Nocturnal Animals", care a obţinut Leul de Argint - Marele Premiu al Juriului. 

Cu Leul de Argint pentru cea mai bună regie au fost recompensaţi Amat Escalante (Mexic), pentru "La Region salvaje", şi Andrei Koncealovsky (Rusia), pentru "Paradise". 

Coppa Volpi pentru cea mai bună actriţă a fost obţinută de Emma Stone pentru rolul interpretat în filmul "La la Land" al lui Damien Chazelle. 

Coppa Volpi pentru cel mai bun actor a fost primit de argentinianul Oscar Martinez pentru rolul din filmul "El Ciudadano Ilustre" de Mariano Cohn şi Gastón Dupra.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.