Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Tipografic Majuscul', de Radu Jude, are premiera în cinematografele româneşti vineri

Phoenix
cinema

Filmul „Tipografic Majuscul", de Radu Jude, o poveste din România comunistă, are premiera în cinematografele româneşti vineri. „Tipografic Majuscul" este o adaptare după spectacolul omonim semnat de Gianina Cărbunariu.

Adaptare după spectacolul documentar omonim semnat de Gianina Cărbunariu, filmul pune în legătură, prin tehnica montajului, două poveşti şi două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceauşescu. Povestea lui e pusă în scenă aşa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naţionale, din aceeaşi perioadă.

Citește și: 'Averea' unui oltean - 90 de ghivece cu canabis. Ce au mai descoperit procurorii DIICOT

Din distribuţie fac parte actorii Şerban Lazarovici, Bogdan Zamfir, Ioana Iacob, Şerban Pavlu, Robert Arsenie, Bogdan Romedea, Alexandru Bîscoveanu, Alexandru Potocean, Silvian Vîlcu, Ion Rizea, Rareş Hontzu, Claudia Ieremia, Irina Vacarciuc, Doriana Talmazan, Gabriel Spahiu, Gabriel Răuţă şi Constantin Dogioiu.

Scenariul este semnat de Radu Jude şi Gianina Cărbunariu, director de imagine este Marius Panduru, montajul este realizat de Cătălin Cristuţiu, Irina Moscu s-a ocupat de scenografie şi Dorin Negrău de costume. Producător este Ada Solomon.

Cea de-a 70-a ediţie a Berlinalei debutează joi şi se va încheia pe 1 martie. Filmul lui Radu Jude - care este inclus în secţiunea necompetiţională Forum, dedicată peliculelor experimentale, şi cu documentarul „Ieşirea trenurilor din gară”, pe care l-a realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă - va rula în festival şi în zilele de 24 şi 29 februarie şi 1 martie.

„Tipografic Majuscul” este o producţie microFILM în coproducţie cu Televiziunea Română şi Hi Film Productions.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.