Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul "Visul", regizat de Cătălin Saizescu, va avea avanpremiera la 1 Decembrie iar proiecţii cu echipa vor fi organizate în 10 oraşe din 7 decembrie

news.ro
film visul

Filmul "Visul", regizat de Cătălin Saizescu, va putea fi urmărit în avanpremieră de Ziua Naţională a României, în reţelele Cinema City şi Cineplexx, informează news.ro.

„Fane Măreţ”, personajul lui Serghei Mizil, este chiar „şeful deţinuţilor” dintr-un penitenciar din provincie, un tip dur, analfabet, care doreşte să evadeze şi speră ca prin participarea sa la un spectacol de teatru, la un festival din Bucureşti, să-şi împlinească visul.

Silviu Mircescu („Clanul”, „Băieţi deştepţi”, „Vlad”) joacă rolul lui „Flaut”, un deţinut care rupe sala de forţă în două, homofob şi violent, pe care dorul de fiul său îl motivează să înveţe rolul din spectacol. Ştefan Lupu („De ce eu?”, „Hackerville”) este „Fundulea”, un tip sensibil şi delicat, ostracizat de ceilalţi deţinuţi pentru orientarea sexuală, care acceptă să-l joace pe Eroul îndrăgostit de Fane Măreţ. Din grupul deţinuţilor mai fac parte „Botişor” (Vlad Darius Creţan - NOSFE +), un tip cu înclinaţii muzicale care speră că bunica lui îl va vedea pe scenă şi va fi mândă de el, „Blându”  (Mircea Drîmbăreanu), un fost asistent universitar cu care se comunică greu, dar  care e  mereu prezent „la datorie”, gata să se sacrifice pentru grup, şi „Gutuie” (Nicodim Ungureanu), „Colonelul” lui Fane Măreţ, eminenţa cenuşie a grupului, care pune la cale evadarea.

Din 7 decembrie vor avea loc proiecţii speciale, în prezenţa echipei, în 10 oraşe.
Publicul din Cluj-Napoca este invitat în 7 decembrie, la Cinema City Iulius Mall, de la ora 18:30.
Două proiecţii speciale vor avea loc la Braşov, la 8 decembrie: la Cinema City AFI de la ora 18:30 şi la Cinema One, de la ora 19:00.
Întâlnirea cu publicul de la Sibiu va avea loc în 9 decembrie, de la 18:30.
În 10 decembrie, la cinema Timiş, publicul din Timişoara este invitat la film de la ora 19:00.

Cinema VIP Electroputere Mall găzduieşte proiecţia din 12 decembrie, ora 18:30, de la Craiova.
La Cinema City VIVO! din Piteşti, spectatorii se vor putea întâlni cu o parte din echipa filmului în 13 decembrie, ora 18:30.
Caravana Visul ajunge la Iaşi, oraşul natal al actorului Vlad Logigan, în 14 decembrie, la Cinema City Iulius Mall, ora 18:30.
Proiecţia specială de la Cinema City VIVO! Constanţa va avea loc în 16 decembrie, de la 18:30.
La 17 decembrie, la 18:30, este programată întâlnirea cu publicul bihorean, la Oradea Palace Lotus Center.
Seria proiecţiilor speciale se încheie la Ploieşti, la 19 decembrie 2023, de la ora 18:30, la Cinema City Shopping City Ploieşti.

"Visul" urmăreşte încercarea lui Alex (Vlad Logigan), un actor de provincie, de a pune în scenă piesa meşterilor din „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare cu un grup de deţinuţi dintr-un penitenciar, în timp ce munca la teatrul la care lucrează e umbrită de pretenţiile unui regizor absurd (George Ivaşcu), iar relaţia cu iubita lui Carmen (Georgiana Saizescu) e în declin.

Inspirat de întâmplări reale, după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe („Groapa”), lungmetrajul "Visul" va ajunge în cinematografele din toată ţara începând cu 12 decembrie 2023, distribuit de Bold Film Studio. Biletele vor fi disponibile din 30 noiembrie pe site-urile cinematografelor. Detalii pe: https://boldfilmstudio.ro/productii/visul/

Din distribuţia filmului mai fac parte: Gloria Găitan, Magda Catone, Adrian Nartea, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu, Gabriel Spahiu, Cosmin Natanticu, Irina-Margareta Nistor şi mulţi alţii. Imaginea este semnată de Tudor Mircea RSC, montajul a fost realizat de Tudor Chivulescu, muzica originală este compusă de Alexei Ţurcan, iar scenografia îi aparţine Corinei Grămoşteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.