Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filosoful Mihai Șora protestează în Piața Victoriei: 'Ieşiţi în piaţă, oameni buni' - VIDEO

Facebook
Mihai Șora Vlad Voiculescu

Aproximativ 4.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală, unde au avut loc noi incidente cu jandarmii. Oamenii scandează "Rezistăm, nu plecăm", "PSD, ciuma roşie". La manifestaţie participă şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini cu el în mijlocul mulţimii, cu mesajul "Ieşiţi în piaţă, oameni buni".

Peste 4.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului faţă de modificarea codurilor penale, scrie news.ro.

Citește și: Instanțele au decis: La câți ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat Boureanu și ce daune trebuie să-i plătească polițistului agresat

În jurul orei 22.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat Imnul, după care au scandat "Demisia".

În Piaţa Victoriei se află şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini video în care poate fi văzut în mijlocul mulţimii. "Ieşiţi în piaţă, oameni buni", a scris Şora.

Citește și: Florin Cîțu aruncă BOMBA! Eugen Teodorovici a mințit-Documentul care dovedește totul

Manifestaţia a degenerat din nou după ora 21.00, după ce mai mulţi protestatari au vrut să se aşeze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este închis circulaţiei rutiere, şi au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi. În urma acestor noi incidente, mai multe persoane au fost ridicate de către forţele de ordine şi duse la dubele Jandarmeriei.

Protestul din Piaţa Victoriei a început în jurul orei 18.00.

Citește și: DNA face o nouă achiziție: Ce vrea să cumpere Kovesi

În jurul orei 19.00, au avut loc incidente între jandarmi şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt. Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos, după care circulaţia a fost blocată în totalitate pe Şoseaua Kiseleff şi pe bulevardul Aviatorilor. Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă.

Jandarmeria Bucureşti a comunicat că două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice, în timpul manifestaţiei din Piaţa Victoriei.

Citește și: Becali se dezlănțuie: ”Mă vedeţi pe mine găinar, cioflingar, de 3-4000 de euro?” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.