Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filozoful italian Giorgio Agamben despre certificatul de vaccinare: Discriminările statuate de lege sunt o barbarie pe care nu o putem accepta!

medium.com
Giorgio Agamben

Filozoful italian, Giorgio Agamben, despre certificatul de vaccinare: faptul că aceste discriminări de fapt sunt statuate de lege este o barbarie pe care nu o putem accepta

Am tradus ultimul articol al filosofului italian Giorgio Agamben, unul dintre cei mai celebri contestatari ai măsurilor luate de guverne în pandemie, anunță scriitorul Alexandru Petria pe pagina sa de facebook unde și postează articolul tradus în limba română:

”Cetățeni de rangul doi

Așa cum se întâmplă de fiecare dată când se stabilește un regim despotic de urgență și se suspendă garanțiile constituționale, rezultatul este, așa cum sa întâmplat cu evreii sub fascism, discriminarea unei categorii de oameni, care devin automat cetățeni de rangul doi. Acesta este scopul creării așa-numitei green pass. Faptul că este o discriminare bazată pe credințe personale și nu o certitudine științifică obiectivă este dovedit de faptul că în domeniul științific dezbaterea este încă în curs cu privire la siguranța și eficacitatea vaccinurilor și, în al doilea rând, de opinia medicilor și oamenilor de știință, care nu pot fi ignorați, că au fost produse rapid și fără o testare adecvată.

În ciuda acestui fapt, cei care rămân la convingerea lor liberă și întemeiată și refuză să fie vaccinați vor fi excluși din viața socială. Faptul că vaccinul este astfel transformat într-un fel de simbol politico-religios care vizează crearea discriminării în rândul cetățenilor este evident în declarația iresponsabilă a unui politician, care, referindu-se la cei care nu sunt vaccinați, a spus, fără să-și dea seama că folosește un jargon fascist: „îi vom curăța cu green pass”. „Cartea verde” îi constituie pe cei care nu o au în purtătorii unei stele galbene virtuale.

Acesta este un fapt a cărui gravitate politică nu poate fi subevaluată. Ce devine o țară în care se creează o clasă discriminată? Cum se poate accepta să trăiești cu cetățeni de rangul doi? Nevoia de discriminare este la fel de veche ca societatea și cu siguranță forme de discriminare erau prezente și în așa-numitele noastre societăți democratice; dar faptul că aceste discriminări de fapt sunt statuate de lege este o barbarie pe care nu o putem accepta.”

Giorgio Agamben

16 iulie 2021”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.