DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Final BookFest: Cărți de Andrei Pleșu, Eugen Ovidiu Chirovici și Răsvan Popescu în topul vânzărilor

facebook.com
Biblia biblioteca carti

Volumele "Despre inimă și alte eseuri", de Andrei Pleșu, "De ce este România astfel", coordonat de Vintilă Mihăilescu, "Cartea oglinzilor", de Eugen Ovidiu Chirovici, și "Peștele cu aripi" de Răsvan Popescu s-au situat pe primele locuri în topuri ale vânzărilor Bookfest, prezentate de editurile Humanitas, Polirom, RAO sau Paralela 45.

Potrivit Gabrielei Maz, director de promovare Humanitas, acest grup editorial a pregătit la ediția din 2017 a Bookfest trei topuri ale celor mai bine vândute cărți — Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior.

Top 5 Humanitas este deschis de volumul "Despre inimă și alte eseuri", de Andrei Pleșu, urmat de "România, o iubire din care se poate muri", de Gabriel Liiceanu, "Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu", de Tatiana Niculescu, "Am fost cândva femeie de onoare", de Radu Paraschivescu, și "Peisaj după isterie", de Mircea Cărtărescu.

În Top 5 Humanitas Fiction pe primul loc s-a situat Evgheni Vodolazkin cu "Aviatorul", urmat de Jonathan Safran Foer cu romanul "Iată-mă", Priya Parmar cu "Vanessa și sora ei", Yukio Mishima cu "Amurgul marinarului" și Franz Kafka cu "Metamorfoza. Integrala prozei antume".

La categoria Humanitas Junior topul a fost deschis de Delia Calancia cu "O zi din viața Deliei". Aceasta a fost urmată de Otilia Mantelers cu "Secretul monstrului", Victoria Turnbull cu "Pandora", Stephen și Lucy Hawking cu "Luna albastră" și Ana Alfianu cu "Cetatea sufletelor".

La Polirom, potrivit Claudie Fitcoschi, director de promovare și relații cu presa al editurii, topurile se prezintă astfel: Literatură română: 1. "Imperiul pisicilor", Alex Tocilescu; 2. "Cel care cheamă câinii", Lucian Dan Teodorovici; 3. "Mâța Vinerii", Doina Ruști; 4. "Pereți subțiri", Ana Maria Sandu; 5. "Hanul lui Manuc", Simona Antonescu.

La Literatură străină: 1. "Femeia cu Părul Roșu", Orhan Pamuk; 2. "Povestea lui Genji", Murasaki Shikibu; 3. "Contraviața", Philip Roth; 4. "Augustus", John Williams; 5. "Arhipelagul altei vieți", Andrei Makine.

Pentru Nonfiction: 1. "De ce este România astfel. Avatarurile excepționalismului românesc", volum coordonat de Vintilă Mihăilescu; 2. "Madlena", Aurora Liiceanu; 3. "Jurnal scoțian", Ioan-Florin Florescu; 4. "Viața", Keith Richards; 5. "Viața mea", Nicolae Breban.

La categoria General Polirom: 1. "De ce este Romania astfel? Avatarurile excepționalismului românesc", volum coordonat de Vintilă Mihăilescu; 2. "Femeia cu Părul Roșu", Orhan Pamuk; 3. "Viața", Keith Richards; 4. "Povestea lui Genji", Murasaki Shikibu; 5. "Imperiul pisicilor", Alex Tocilescu.

În Top vânzări Bookfest 2017 la Curtea Veche Publishing, clasamentul este următorul: 1. "Fericirea e un ac de siguranță", de Răzvan Exarhu, 2. "Spovedania unui preot ateu", de Ion Aion, 3. "Paltonul cu gaică", de Mihail Siskin, 4. "Povestea castelului Peleș" de principele Radu al României, 5." Psihologie pentru oameni obișnuiți", de Ramona și Radu F. Constantinescu.

În topul preferințelor cititorilor la Editura Litera se află romanul distins cu Premiul Man Booker 2016, "Io contra Statele Unite ale Americii" de Paul Beatty. Acesta este urmat de seria autobiografică a scriitorului norvegian Karl Ove Knausgĺrd — "Cartea a patra. Lupta mea. Dansând în întuneric", pe locul trei "Mica enciclopedie Hygge", rețeta daneză a fericirii, de Meik Wiking, pe locul patru — "Când înflorește liliacul", de Martha Hall Kelly, și pe locul cinci "Drumul spre iad. Europa 1914 — 1949", de Ian Kershaw, volum apărut în în colecția Kronika.

În top celor mai vândute cărți la Litera Mică, pe primul loc este romanul pentru adolescenți "Rătăcire", de Lauren Kate, urmat de "Catkin — pisicuța secretă", de Holly Webb, seria "Mensa Kids, Clubul Micilor Genii", și "Cum adoarme puiul meu", de Monica Sweeney.

La Editura Nemira cele mai căutate cărți au fost "Povestea vieții tale" de Ted Chiang — locul I, "Supraviețuitorii" de Bear Grylls — locul II, debutul românesc al Marei Wager "În spatele blocului" — locul III, "Soția plantatorului de ceai" de Dinah Jefferies — locul IV, și "Aleasa dragonului" de Naomi Novic — locul V.

La Editura Nemi pentru copii pe primul loc s-a situat "Aventurile lui Sasha în castelul fermecat" de Iulian Tănase cu ilustrații de Alexia Udriște, "Enescu și hora razelor de soare" de Cristina Andone — locul II, "Tărâmul poveștilor" de Chris Corfel — locul III, primul roman din seria "Cum să-ți dresezi dragonul" de Cressida Cowell — locul IV, și "Pete motanul" cu ilustrații realizate de James Dean și text de Eric Litwin — locul V.

Topul vânzărilor la Editura Paralela 45 a fost realizat pe trei categorii — cărți ale autorilor români, cărți de non ficțiune și cărți pentru copii, a declarat editorul Viorel Zaicu.

La categoria Cărți pentru copii pe primul loc s-a situat "Insu Pu. Insula copiilor pierduți" de Mira Love, pe locul doi se află cele două volume din seria "Biroul de investigații nr. 2" — "Operațiunea nor de furtună" și "Operațiunea omul negru", iar pe locul trei s-a situat cartea "Cele mai frumoase fabule în benzi desenate", o carte inedită în care sunt peste 20 de fabule cunoscute de toată lumea desenate de ilustratori celebri.

La Cărți de non ficțiune locul I a fost ocupat de "Codul greutății corporale" a doctorului Jason Fung, pe locul doi s-a situat "Creierul se transformă" de dr. Norman Doidge, iar pe ultima poziție, la egalitate, se află "Butonul Like. Cum să îi câștigi pe ceilalți" de Jack Schafer și Marvin Karlins, și "Frumusețe deplină. Cum să te transformi din interior" de Deepak Chopra și Kimberly Snyder.

La categoria Cărți ale autorilor români pe primul loc s-a situat "Peștele cu aripi" de Răsvan Popescu, pe locul doi — "Cu mintea mea de femeie" de Mihaela Miroiu, iar locul trei a fost ocupat, la egalitate, de "#Rezist! Poezia", o antologie cu 47 de autori realizată de Cosmin Perța, și "Povestiri din București" de Dana Fodor Mateescu.

La Editura RAO pe primul loc s-a situat "Cartea oglinzilor" de Eugen Ovidiu Chirovici, pe locul doi se află "Nisipuri mișcătoare" de Malin Persson Giolito, iar pe locul trei s-a situat "Operațiunea Cezar" de Garance Le Caisne.

La cărți pentru copii, la Editura RAO, pe primul loc s-a situat "Cerneală și stele" de Kiran Millwood Hargrave, pe locul doi se află cartea "Regina umbrelor" de Sarah J. Maas, volumul din seria "Tronul de cleștar", și pe locul trei volumul "Caraval" de Stephanie Garber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.