Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Final de poveste: Huracán Sterrato va fi ultimul 'supercar' Lamborghini cu propulsie exclusiv pe benzină

cnn.com
lamborghini huracan sterrato

Lamborghini Huracán Sterrato, prezentat oficial miercuri la Miami, va fi ultimul supercar cu propulsie exclusiv pe benzină al constructorului italian. De asemenea, va fi diferit de orice alt supercar Lamborghini de până acum, deoarece este conceput pentru a merge în off-road, anunță CNN.

Dacă Mad Max ar fi deținut un Lamborghini, probabil că acesta ar fi arătat foarte mult ca Sterrato, cu aripile sale mari, de culoare închisă, cu lumini de off-road pe capotă și o gură de aerisire pe acoperiș. Sterrato înseamnă "drum de pământ" în italiană.

Alte supercaruri Huracán au prize de aer pe laterale, dar, la această mașină, prizele de aer laterale sunt închise permanent. În schimb, aerul pentru motorul V-10 de 5,2 litri al mașinii este aspirat de sus pentru a minimiza aspirarea murdăriei în timp ce pneurile aruncă nori de praf. Există, de asemenea, șine de acoperiș pentru legarea bagajelor și a echipamentului, un lucru care nu se întâlnește în mod obișnuit pe o mașină sport Lamborghini.

"Este un Lamborghini complet diferit", a declarat designerul principal al Lamborghini, Mitja Borkert. "Este pentru băieții de aici, din Italia, care merg la schi. Te duci în Dolomiți și ai o mașină destul de mișto în care îți poți pune schiurile, snowboardul, kite surferul sau, dacă ești în California, îți poți pune placa de surf deasupra."

Sterrato este cu aproximativ 1,75 inch mai înalt de la sol decât un supercar Huracan obișnuit și cu aproximativ 1,3 inch mai lat, cu aripile sale mari. (Este puțin mai lat la roțile din spate decât la cele din față.) Partea inferioară a botului ascuțit al mașinii este protejată cu un scut de aluminiu.

Ideea generală este asemănătoare cu cea a recent prezentatului Porsche 911 Dakar, o altă mașină sport ridicată cu anvelope cu nervuri, iar ambele companii fac parte din familia Volkswagen Group. Însă conceptul Huracán Sterrato a venit în întregime din interiorul Lamborghini, a declarat Brokert, în timp ce inginerii dezvoltau Urus, SUV-ul Lamborghini.

"A fost atât de distractiv să faci drifturi și să conduci Urus [off-road] încât ne-am spus: "De ce nu am putea avea aceeași plăcere de a conduce și într-o mașină super sport?"", a spus Borkert. "Și, evident, Huracan se potrivește perfect datorită acestui motor V-10 atât de plăcut."

La interior, grupul de instrumente digitale al lui Sterrato oferă date care, de obicei, nu sunt necesare la alte supermașini Lamborghini, cum ar fi un indicator "pitch-and-roll" care arată cât de mult este înclinată mașina dintr-o parte în alta și din față în spate. O compensație pentru performanțele off-road suplimentare este faptul că Sterrato va avea o viteză maximă mai mică decât la alte versiuni ale modelului Huracán. Cu motorul său de 601 cai putere, acesta va putea atinge doar 160 de mile pe oră, în loc de peste 320 de mile pe oră, ca alte modele Huracán.

Producția lui Huracán Sterrato va începe în februarie la fabrica Lamborghini din Sant'Agata Bolognese, Italia. Vor fi construite doar 1.499 de exemplare, la un preț de pornire de, în Europa, 263.000 de euro, adică aproximativ 271.500 de dolari. Prețurile pentru alte piețe, inclusiv pentru Statele Unite, nu au fost anunțate.

Sterrato va fi ultima versiune a modelului Huracán. Lamborghini a încheiat recent producția supercarului său emblematic, Aventador cu motor V12. Directorul general al Lamborghini, Stephan Winkelmann, a anunțat anterior că viitoarele sale supercaruri vor fi hibride plug-in, care au motoare electrice în plus față de motoarele pe benzină. Lamborghini lucrează, de asemenea, la o mașină complet electrică, dar aceasta va fi un automobil cu patru locuri, nu un supercar tradițional.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.