Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finala Copa America se va juca sâmbătă, cu spectatori. Messi are din nou șansa să câștige primul trofeu major cu naționala Argentinei

www.digisport.ro
Lionel Messi Argentina

Chiar dacă a câștigat 35 de trofee cu Barça, Leo Messi nu a câștigat niciodată un trofeu internațional pentru Argentina. Acest lucru s-ar putea schimba duminică, alb-albaștrii fiind calificați în finala Copa America, unde vor înfrunta Brazilia.

Lionel Messi a jucat un rol fundamental în campania de calificare a Argentinei în finala Copa America, ce se joacă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în compania țării gazdă Brazilia, cu viitorul coechipier Emerson Royal printre posibilii săi adversari. Aceasta va fi a patra finală a lui Messi la un turneu major în tricoul naționalei, dar până acum nu a reușit să câștige niciodată vreun trofeu, potrivit mediafax.ro.

Argentina nu a mai fost încoronată campioană sud-americană de la cele două titluiri consecutive din 1991 și 1993, dar cu Messi conducând ostilitățile din teren și cu tizul său, Lionel Scaloni, reglând mecanismele fine de pe margine, planul este de a pune capăt acestor ani suferință, duminică, la Rio.

Messi a jucat un fotbal remarcabil în cele patru jocuri din grupă și în cele două meciuri eliminatorii, pe care Argentina le-a disputat în drumul spre finală.

El a marcat spectaculos dintr-o lovitură liberă împotriva celor din Chile și a contribuit la 9 din cele 13 goluri reușite de Argentina, marcând 4 și pasând decisiv la 5 dintre ele, conducând clasamentul turneului la ambele categorii (golgheter și assisturi).

De asemenea, el conduce clasamentele de la Copa America la driblinguri, pase în ultima treime și șanse de gol create. Desigur, toate acestea nu a trecut neobservat, el fiind numit jucătorul meciului de nu mai puțin de patru ori.

Dacă va înscrie în finală, Messi va egala recordul sud-american al lui Pelé, cu 77 de goluri internaționale, după ce a stabilit deja un nou record de selecții pentru Argentina, depășindu-l la acesst turneu pe Javier Mascherano, care avea 147 de apariții la națională.

Anii de frustrare acumulați de Messi la Copa America au început în 2007, când Brazilia a fost mult mai bună în finală, câștigând cu 3-0 la Caracas.

În 2011, Argentina a fost eliminată în sferturile de finală, dar în următoarele două ediții, 2015 și 2016, au ajuns în finalele pe care le-au pierdut în de fiecare dată în fața statului Chile.

Argentina a pierdut ultima dată în fața Braziliei în semifinalele celei mai recente Copa America, în 2019, câștigând în același an un amical, cu 1-0., chiar cu golul lui Messi.

Câștigător cu Argentina a Cupei Mondială U20 și a Jocurilor Olimpice, Messi încearcă de data aceasta să câștige primul său trofeu internațional de seniori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.