Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finala Cupei Germaniei nu se va mai disputa pe 23 mai - Nimeni nu ştie când ar putea avea loc evenimentul sportiv

Finala Cupei Germaniei la fotbal, programată iniţial pe 23 mai, a fost amânată pe termen nedefinit, dar Federaţia germană (DFB) vede luna iunie cel mai propice moment pentru încheierea competiţiei, relatează DPA, citată de Agerpres.

DFB a avut vineri o reuniune video a consiliului director în care a luat decizia de amânare a finalei Cupei Germaniei, care s-a întrerupt în faza semifinalelor.

Preşedintele DFB, Fritz Keller, a opinat că ''trebuie aşteptate deciziile oficiale şi cerinţele'' înainte de a găsi data pentru finala care se va juca cu porţile închise.

Liga germană (DLF) plănuieşte reluarea sezonului în luna mai, pentru primele două ligi, care ar urma să se încheie pe 30 iunie. Ultimele nouă etape din Bundesliga se vor juca însă fără spectatori.

Restricţiile actuale din Germania nu permit reluarea meciurilor până la începutul lunii mai. Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor federale se vor întruni pe 30 aprilie pentru a decide următorii paşi în lupta contra pandemiei de coronavirus şi dacă măsurile restrictive se vor relaxa.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

Vicepreşedintele agenţiei guvernamentale pentru prevenţia şi controlul bolilor (Institutul Robert Koch), Lars Schaade, a opinat că agenţia sa nu va furniza o decizie finală în privinţa reluării meciurilor: ''Există profesionişti ai fotbalului. Este munca lor şi există un concept care a fost creat privind partea de securitate la locul de muncă''.

Ministerul Muncii a purtat de asemenea discuţii cu autorităţile fotbalului despre un concept, dar nici în acest caz decizia finală nu îi va aparţine. Ministerul nu a confirm ştirea lansată de revista Der Spiegel, privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru jucători pe teren.

Grupul de lucru al DFB şi DFL, condus de Tim Meyer, nu este însă de acord cu o asemenea măsură de precauţie.

''Premisa a fost că totul rămâne neschimbat pe teren. Spectatorii nu vor mai regăsi autenticitatea fotbalului. După părerea mea, dacă jucătorii vor trebui să joace cu măşti, ar fi ceva inacceptabil'', a declarat Tim Meyer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.