Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU Guvernul ia tot mai mulți bani cu împrumut, iar dobânzile aproape că s-au dublat

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, de la bănci, prin obligaţiuni de stat tip benchmark, 214 milioane de lei, în condițiile în care valoarea nominală a ofertelor primite a fost de 545,5 milioane de lei, iar emisiunea a fost de 200 de milioane de lei.

Aceste obligațiuni au scadența peste 12 ani și 6 luni, la o dobândă de 5,17%. De remarcat că dobânzile au depășit pragul de 5%, după ce la începutul anului depășiseră 3 procente. De asemenea, emisiunea de luni reprezintă o refinanțare pentru emisiunea de titluri de stat din 10 octombrie 2016.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

„În ziua de 25-03-2019, la sediul central al Băncii Naţionale a României a avut loc plasarea prin licitaţie a emisiunii de Titluri de Stat, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1748/28-02-2019 şi în baza ofertelor de cumpărare transmise de un număr de 7 dealeri primari”, mai scrie în anunțul Finanțelor.

Din valoarea nominală adjudecată, cei 214 milioane de lei, 164 de milioane de lei au fost ofertele făcute în numele băncilor și 50 de milioane de lei au fost ofertele necompetitive.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.