Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Financial Times: Criza financiară lovește mai grav decât în 2008 / Cât de periculoasă este o astfel de previziune pentru România

fortune.com
recesiune-economie-criza

Războaiele din Ucraina și Israel, datoriile guvernamentale și blocarea traficului maritim prin canalul Suez produc bulversări majore pe piețe, dar și în industriile occidentale. Astfel, cea mai mare putere economică din Europa, Germania, unde trăiesc peste 800.000 de români este lovită de o gravă criză financiară, mai accentuată decât cea din 2008, susțin experții, potrivit Financial Times.

Adrian Negrescu, analist economic, a avut o intervenție, în direct la Antena 3 CNN, în care a explicat care ar putea fi urmările unei astfel de previziuni și dacă ar putea fi lovită și România de criză.

”Germania, al doilea exportator al lumii și cel mai mare din familia europeană, trece prin clipe cel puțin interesante. Producția industrială a scăzut la cel mai redus nivel din 1995, iar în ceea ce privește exporturile sunt de șapte luni de zile pe minus, ceea ce ridică din ce în ce mai multe semne de întrebare legate de o posibilă recesiune destul de puternică în Germania.

Cum ne va afecta pe noi? În momentul de față, cam 21%din exporturile României în străinătate sunt către această țară, către Germania. E vorba despre vreo 16,7 miliarde de euro, asta e media pe ultimii ani.

Dacă Germania nu va mai importa din România, în general, produse chimice, subansamble auto și tot felul de alte produse, s-ar putea să avem și noi o problemă din această perspectivă, iar firmele românești, cele care sunt angrenate în relații comerciale cu partenerii germani, să aibă puternic de suferit, în sensul de a-și închide activitatea și, din păcate, de a face disponibilizări”, a precizat Adrian Negrescu, analist economic, în direct la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.