Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Financial Times: Piețele mondiale se pot confrunta cu o penurie de motorină din cauza conflictului din Ucraina; posibile raționalizări discutate

benzina, motorina, combustibil

Piețele mondiale se pot confrunta cu o penurie de motorină din cauza războiului din Ucraina, iar în Europa acest lucru poate duce la raționalizarea combustibilului. Această prognoză a fost făcută la un forum susținut de Financial Times (FT) în Elveția, de liderii companiilor specializate în tranzacționarea cu mărfuri și petrol.

Potrivit estimărilor acestora, din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse, rezervele de petrol rusești ar putea fi reduse cu 3 milioane de barili pe zi. Printre altele, acest lucru va afecta serios disponibilitatea motorinei în Europa, aproximativ 15% din consumul căruia a fost asigurat de petrol rusesc.

"Toată lumea este îngrijorată acum de aprovizionarea cu motorină. Jumătate din importurile de motorină din Europa provin din Rusia și cealaltă jumătate din Orientul Mijlociu. Există deja o penurie sistemică de motorină", ​​a spus omul de afaceri Vitol Russell Hardy. În opinia sa, trecerea de la benzină la motorină în Europa va agrava deficitul, iar introducerea raționalizării în Europa este un scenariu posibil chiar dacă rafinăria reușește să modifice raportul dintre motorina și benzina produsă.

Thorbjørn Tornqvist, co-fondatorul companiei de comercializare a petrolului Gunvor, consideră că aceasta nu este doar o problemă europeană, ci o „problemă globală”. El a subliniat, de asemenea, că comercianții de pe piața europeană de gaze se confruntă cu dificultăți grave din cauza creșterii prețurilor la gaze și energie electrică și sunt nevoiți să apeleze la Guvernele lor pentru împrumuturi, deoarece nu mai au suficient numerar pentru a încheia tranzacții la vedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.