Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanţare prin PNRR pentru restaurarea unor tronsoane ale zidului Cetăţii Medievale Sighişoara

sighisoara

Primăria Sighişoara a anunţat, joi, semnarea a două contracte de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în valoare totală de peste 16 milioane de lei, unul dintre acestea vizând consolidarea şi restaurarea a trei tronsoane din zidul Cetăţii Medievale, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sighişoara, proiectul "Lucrări de consolidare- restaurare la zidul Cetăţii Sighişoara, tronsoanele 12,16 şi 22" în valoare de 12.320.620,44 lei, perioada de implementare a proiectului fiind de 47 luni.

Prin ruta turistică dedicată cetăţilor, se arată în comunicat, se doreşte restaurarea a cinci cetăţi din România pentru a le promova într-un mod integrat cu alte cetăţi istorice în circuite care să atragă turiştii din ţară şi din străinătate.

Cel de-al doilea proiect finanţat prin PNRR şi obţinut de Municipiul Sighişoara este "Înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Sighişoara", în valoare de 3.830.914 lei, fără TVA.

"După ce zilele trecute am aflat că s-a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire a Sighişoarei, iată, acum am reuşit să obţinem încă două proiecte cu finanţare nerambursabilă. Toate acestea sunt proiecte pentru Sighişoara, sunt proiecte de care aveam nevoie noi ca şi comunitate. Mai avem, încă, cereri de finanţare depuse, se lucrează pentru a obţine cât mai multe proiecte", a declarat primarul municipiului Sighişoara, Ioan-Iulian Sîrbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.