Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanţare sindicalizată de 65,2 milioane de euro pentru o companie care activează în sectorul energiei regenerabile

finantare.ro
energiile regenerabile energie solara eoliene eco green
"UniCredit Bank România a finalizat cu succes acordarea unui împrumut sindicalizat împreună cu Raiffeisen Bank Intenational şi Raiffeisen Bank România, oferind o finanţare totală de 65,2 milioane de euro pentru Greenvolt - Energias Renovaveis SA, pentru achiziţia, prin intermediul subsidiarei sale V-Ridium Solar 45, a centralei fotovoltaice de 45 MWh LJG Greensource, cel mai mare parc fotovoltaic din România, situat în judeţul Giurgiu. V-Ridium Solar 45 este o entitate românească deţinută de braţul de investiţii în energie regenerabilă a V-Ridium-Greenvolt", se menţionează în comunicat.

V-Ridium/GreenVolt au fost asistaţi în această tranzacţie de Florin Vasilică, Managing Partner în cadrul NewBridge Capital în calitate de consultant exclusiv pentru tranzacţia de M&A şi pentru contractarea creditelor, de MPR|Partners pentru due diligence juridic şi pentru documentaţia privind procesul de M&A şi alte aspecte asociate acestuia, de EY România pentru due diligence financiar şi pentru aspecte de structurare fiscală şi contabilă, şi de Wind Consultants pentru due diligence tehnic.

Conform sursei citate, pentru această finanţare de tip "club loan", acordată pe o perioadă de 6,5 ani, UniCredit Bank a participat cu o cotă de 50% şi a acţionat în calitate de Aranjor şi Hedging Provider.

Raiffeisen Bank International, care a participat cu o cotă de 25%, a acţionat în calitate de Aranjor şi Hedging Provider, în timp ce Raiffeisen Bank SA, care a participat cu cotă de 25%, a jucat rolurile de Aranjor, Agent şi Security agent.

Greenvolt - Energias Renovaveis, SA ("Greenvolt"), companie deţinută de Grupo Altri, SGPS, SA ("ALTRI"), care activează în sectorul energiei regenerabile, este lider în Portugalia în sectorul producţiei de energie electrică din biomasă forestieră. Cu o experienţă acumulată în acest segment de aproximativ 20 de ani, Greenvolt are competenţe tehnice extinse şi dovedite în ceea ce priveşte proiectarea, execuţia, operarea şi întreţinerea centralelor electrice pe biomasă.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.