Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru prima oară de la începutul epidemiei, Finlanda nu a înregistrat niciun caz nou de COVID

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Finlanda nu a înregistrat joi niciun caz nou de contaminare cu noul coronavirus, pentru prima dată în peste trei luni, au anunţat autorităţile medicale din această ţară nordică, cu o populaţie de 5,5, milioane de locuitori, potrivit AFP. "Aceasta este prima zi 'zero' din 26 februarie", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Institutului finlandez pentru sănătate şi bunăstare.

Vezi si: CTP îl PULVERIZEAZĂ pe Tudorel Toader: Mătreață cu Față face pe eroul, după ce don Dragnetti a intrat la căsuța cu capace .

Între timp, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma infecţiei cu noul coronavirus în această ţară nordică a ajuns la 322, după recenzarea unui nou deces joi.

Potrivit autorităţilor locale, până în prezent, pe teritoriul Finlandei au fost înregistrate circa 7.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 5.800 s-au vindecat, iar 50 sunt încă spitalizate, dintre care şapte la terapie intensivă.

Peste o treime din cele 21 de districte spitaliceşti din această ţară nu au recenzat cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână a lunii mai.

Începând de luna trecută, guvernul finlandez a început să ridice treptat măsurile de urgenţă introduse pe 18 martie.

Elevii s-au întors la şcoală pe 14 mai după opt săptămâni de închidere a unităţilor de învăţământ. Barurile, restaurantele, complexele sportive şi spaţiile culturale au fost lăsate să se redeschidă luni, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Cu toate acestea, autorităţile se tem de un al doilea val al pandemiei mai târziu în acest an şi recomandă populaţiei să continue să respecte regulile de distanţare socială şi să se izoleze la apariţia celui mai mic simptom.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.