Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda intenţionează să achiziţioneze din Israel un sistem de apărare antiaeriană şi să-şi consolideze cooperarea de securitate cu Suedia

pxhere.com
steag Finlanda

Finlanda intenţionează să achiziţioneze din Israel un sistem de apărare antiaeriană care să o ajute să-şi protejeze graniţa cu Rusia, a anunţat sâmbătă ministrul apărării Antti Kaikkonen, care a invocat actualul război din Ucraina, relatează dpa. Totodată, şefa executivului de la Helsinki, Sanaa Marin, a declarat tot sâmbătă că Suedia şi Finlanda îşi vor consolida cooperarea în domeniul securităţii, pe fondul invaziei ruse din Ucraina, potrivit Reuters.

Revenind la ministrul apărării, Kaikkonen a spus la postul de televiziune Yle că contractorii israelieni din domeniul apărării, Israel Aerospace Industries şi Rafael Advanced Systems sunt avuţi în vedere pentru încheierea contractului, potrivit Agerpres.ro.

"Situaţia de-a lungul frontierelor noastre este paşnică, însă tot trebuie să fim vigilenţi şi să ne întărim protecţia", a insistat el.

Pe de altă parte, Kaikkonen a declarat că este în posesia unor informaţii de la serviciile de resort ale ţării potrivit cărora există indicii ale unei mai mari participări a Belarusului în ofensiva rusă în Ucraina.

Cooperare întărită suedezo-finlandeză în domeniul securităţii

"Războiul Rusiei împotriva unei naţiuni europene suverane reprezintă un risc pentru ordinea securităţii europene. În acest mediu de securitate dificil, Finlanda şi Suedia îşi vor consolida cooperarea", a declarat reporterilor Sanaa Marin, la Helsinki, într-o conferinţă de presă comună cu premierul suedez Magdalena Andersson.

Suedia şi Finlanda, care nu fac parte din NATO, au relaţii istorice puternice şi o cooperare militară apropiată. Cele două ţări fac exerciţii militare comune, achiziţii comune de echipament militar şi schimb de informaţii, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.