Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda intră în carantină, a anunțat șefa guvernului: 'Restricţiile vizează reducerea la minimum a contactelor între persoane pentru a scădea infecțiile'

sanna marin

Finlanda va intra într-o carantină pentru trei săptămâni, după ce parlamentul a aprobat luni o propunere guvernamentală de închidere temporară a cafenelelor, barurilor şi restaurantelor, în încercarea de a limita răspândirea COVID-19, transmite dpa.

''Restricţiile vizează reducerea la minimum a contactelor între persoane pentru a scădea numărul infecţiilor şi a păstra epidemia sub control'', a declarat în parlament şefa guvernului, Sanna Marin.

Citește și: IPS Teodosie, ieșire la adresa Guvernului! ‘Suntem amenințați în aceste zile’

Preşedinele Sauli Niinisto a promulgat deja legea adoptată de legislativ în procedură rapidă, scrie agerpres.ro.

Efectivă începând de marţi, carantina se va aplica în zonele unde fie răspândirea epidemiei se accelerează, fie există transmitere comunitară. De această măsură ar urma să fie afectate 15 dintre cele 19 regiuni ale Finlandei. În următoarele trei săptămâni, restaurantele vor putea să furnizeze în continuare mâncare la pachet.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’

În luna februarie, Finlanda şi alte cinci state membre ale Uniunii Europene au primit scrisori de notificare cu privire la impunerea unor restricţii de călătorie COVID-19 considerate disproporţionate. Executivul comunitar a indicat că a primit până în prezent răspunsuri din partea a trei ţări.

De la începutul pandemiei, Finlanda, ce are o populaţie de 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat peste 62.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 770 decese.

Citește și: Ludovic Orban, despre propunerea USR de a fi alocate fonduri, prin PNRR, pentru ONG-uri: ‘Trebuie un pic mai serios fundamentată’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.