Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda va reduce numărul de imigranți în următorii doi ani

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Finlanda a anunţat vineri că intenţionează să închidă în următorii doi ani două treimi din centrele sale pentru solicitanţii de azil, numărul de noi migranţi reducându-se odată cu închiderea progresivă a frontierelor în Europa, relatează AFP.

Pekka Nuutinen, care va conduce de la 1 octombrie Migri, administraţia însărcinată cu gestionarea solicitanţilor de azil, a declarat pentru televiziunea publică Yle că la sfârşitul lui 2017 capacitatea va fi 'redusă la o treime din cât era în momentul de vârf' din iarna lui 2016.

Citește și: Turcia: 'Mişcarea lui Gülen este fondată de CIA, la fel ca mormonii şi scientologii'

'Nu am nicio îndoială că aspectul financiar va continua să fie un factor determinant şi ar putea fi să devină şi mai important. Dar este vorba şi despre funcţionalitate, securitate, regiune şi localizare', a explicat el.

După un număr de 32.500 de solicitanţi de azil în 2015, Finlanda anticipează că nu vor exista mai mulţi de 10.000, atât în 2016, cât şi în 2017.

În cadrul guvernului finlandez coabitează un prim-ministru centrist, Juha Sipila, care în mai multe rânduri a făcut apel la generozitate faţă de refugiaţi, miniştri ai unui partid anti-imigraţie, Adevăraţii finlandezi, dar şi conservatori.

Tendinţa recentă a fost, ca şi în alte state nordice, de a lua măsuri pentru a-i descuraja pe candidaţii la migraţie, reducându-le prestaţiile sociale sau definind criterii mai restrictive pentru le acorda azil.

Finlanda are particularitatea că primeşte în primul rând solicitanţi de azil irakieni (22% din cei primiţi în acest an), înaintea afganilor (15%) şi a sirienilor (9%), conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.