Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlandezul Esapekka Lappi a câştigat Raliul Suediei (WRC)

fiaerc.com
wrc automobilism

Pilotul finlandez Esapekka Lappi (Hyundai) a câştigat duminică Raliul Suediei, etapa a doua a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), după a 17-a şi ultima probă specială, disputată pe zăpadă la Umea (nord), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Esapekka Lappi, care are un program parţial în acest sezon cu marca sud-coreeană, a profitat de problemele cu care s-au confruntat mai mulţi favoriţi şi o obţinut a doua victorie din cariera sa la categoria regină după Raliul Finlandei în 2017.

Pilotul în vârstă de 33 de ani a fost urmat pe podium de britanicul Elfyn Evans (Toyota), la 29 sec 6/10, şi de surprinzătorul francez Adrien Fourmaux (M-Sport/Ford), la 47 sec 9/10. Belgianul Thierry Neuville, lider al campionatului mondial după victoria sa de la sfârşitul lunii ianuarie în Raliul Monte Carlo, etapa inaugurală a sezonului, a ocupat locul patru, la 1 min 46 sec 3/10 de învingător.

Fraţii români Norbert şi Francesca Maior (Forda Fiesta Rally3) au încheiat pe locul 31, la 28 min 59 sec 6/10 de învingători. Campionii mondiali de juniori au încheiat pe locul 8 la această categorie, la 12 min 30 sec 7/10 de câştigători, suedezii Mille Johansson/Johan Groenvall.

Câştigătorul ultimelor două ediţii ale campionatului mondial, finlandezul Kalle Rovanpera (Toyota), care are un program parţial şi nu participă la toate cursele din sezonul 2024 al WRC, a fost nevoit să abandoneze vineri după o ieşire în decor. Rovanpera, care a putut porni din nou sâmbătă, s-a consolat câştigând Power Stage, duminică, obţinând astfel puncte preţioase pentru Toyota în clasamentul constructorilor.

Thierry Neuville, cu 48 de puncte, este urmat de Elfyn Evans, 45 p, Fourmaux, 29 p, francezul Sebastien Ogier (Toyota), 24 p, estonianul Ott Tanak (Hyundai), 21 p, etc,

În clasamentul constructorilor, Toyota şi Hyundai au câte 87 de puncte.

A treia etapă a sezonului va fi Raliul Kenyei, la sfârşitul lui martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.