Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: În acest an se vor asfalta cele 26 de străzi din cartierul Henri Coandă şi ultimele 15 străzi de pământ aflate în administrarea municipalităţii

digi24
gabriela firea

Cele 26 de străzi din cartierul Henri Coandă şi ultimele 15 străzi de pâmânt aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor fi asfaltate în acest an, anunţă Primăria Capitalei. În 2017, municipalitatea, prin Adminsitraţia Străzilor, a asfaltat 85 de artere pe o lungime de 109 kilometri.

Citeşte şi: DOCUMENT – Comisia de anchetă a prezentat CONCLUZIILE:Rezultatul alegerilor din 2009, posibil SCHIMBAT. Acuzaţii DURE pentru Instituţia Prezidenţială şi Guvern

"Fluidizarea traficului în Capitală reprezintă pentru actuala administraţie o prioritate clară. La începutul mandatului meu, nu se făcuse nimic pentru a rezolva această problemă gravă. Am deblocat lucrările la carierul Henri Condă şi am demarat ample acţiuni de asfaltare, pentru că în perioada 2015 – noiembrie 2016, nu s-au executat lucrări de reparaţii pe arterele administrate de municipalitate. Astfel, având în vedere că trebuie să acţionam pe mai multe planuri, înca de anul trecut am demarat o serie de proiecte importante care vor continua şi în perioada următoare, menite să rezolve congestiile de trafic din Capitală (...), am asfaltat 85 de artere, pe o distanţă de 109 kilometri, în cartierul Henri Coandă se vor asfalta alte 26 de străzi şi intrări, vom înnoi parcul auto RATB, se vor extinde măsurile de protecţie a liniilor de tramvai, vom dezvolta o serie de proiecte de reconfigurare urbană şi sistematizarea circulaţiei şi vom construi parcări subterane şi supraterane”, spune primarul Capitalei, Gabriela Firea.

De asemenea, pe lângă lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul Henri Coandă, în cursul acestui an urmează să fie începute lucrările de proiectare şi execuţie pentru ultimele 15 străzi de pământ din Bucureşti, respectiv Drum Aries, Strada Avionului, Drum Cavnic, Drum Costeşti, Drum Cristeşti, Drumul Nisipoasa, Strada Căruţei, Strada Căscioarelor, Strada Floare de Vârf, Intrarea Gălbenelelor, Strada Rachetei, Drum Bragadiru, Drum Crăiţelor, Drum Sanpaul, Drum la Chiajna.

În 2017, Administraţia Străzilor a asfaltat 85 de artere, respectiv străzile cu o bandă de circulaţie pe sens, lucrări pe o lungime de 21 de kilometri, str. Laminorului, str. Clăbuceţ, str. Elena Văcărescu, str. Batiştei, str. Mihai Eminescu, str. Maica Domnului, str. Ţepeş Vodă, str. Delea veche, str. Polonă, Barajul Dunării, George Georgescu, Lânăriei, stradat Comstantin Istrati, strada Drumul Cooperativei, strada Elie Radu, strada Anghel Saligny, strada Învoirii, strada Teiuş, strada Al.Vitzu, strada serg. Turturică, strada Spătaru Preda, strada Înclinata, strada Uranus, Prelungirea Ghencea, Valea Oltului, strada Ceahlău, Constructorilor, Ghirlandei, Oboga, Titel Petrescu, strada Gh. Latea.

De asemenea, au fost asfaltate străzile cu două benzi de circulaţie pe sens, lucrări pe o lungime de 65 de kilometri, respectiv Bucureştii Noi, Chitilă, Jiului, Poligrafiei, Mircea Vulcănescu, Liviu Librescu, Al. I. Cuza, Dinicu Golescu, Calea Floreasca, bd. Dacia, Şos. Fundeni, Barbu Văcărescu, Basarabia, Doamna Ghica, bd. Carol, Ceaikovski, Andronache, Energeticienilor, Mircea Vodă, Industriilor, Constantin Brâncuşi, Gara Căţelu, Baba Novac, Lucreţiu Pătrăşcanu, Splaiul Unirii, Calea Şerban Vodă, Mărgeanului, Regina Elisabeta, Panduri, Alexandriei, Naţiunile Unite, Progresului, Şoseaua Viilor, Prelungirea Ghencea, Calea Giuleşti, Calea Crângaşi, Valea Cascadelor, Dezrobirii.

Potrivit primăriei, au fost asfaltate străzile cu trei benzi de circulaţie pe sens, pe o lungime de 23 de kilometri, respectiv N. Caramfil, Calea Plevnei, Calea Griviţei, Ştefan cel Mare, Bulevardul Unirii, Camil Ressu, Th. Pallady, Mihai Bravu, Piaţa 21 Decembrie, Splaiul Independenţei, Calea Văcăreşti, Calea Şerban Vodă, Dumitru Bagdasar, Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie, Iuliu Maniu.

În şedinţa din 30 iunie 2017, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul Judeţean Ilfov a trecerii străzilor din cartierul „Henri Coandă” în domeniul public al municipiului Bucureşti. În proiectul de hotărâre, municipalitatea precizează că a fost obligată printr-o sentinţă din 2008 să atribuie prin licitaţie publică lucrările de utilităţi privind introducerea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi drumuri în cartierul „Henri Coandă”.

Astfel, primăria a atribuit două contracte de proiectare şi execuţie, însă o clauză dintr-unul dintre contracte se precizează că ordinul de începere pentru execuţie va fi lansat abia după clarificare situaţiei juridice a terenurilor, dar nu mai târziu de trei zile, în caz contrar, partea de execuţie din contract se reziliază de la sine. Prin două acte adiţionale, termenul s-a prelungit până în 30 septembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.