Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea analizează 'la sânge' mandatul lui Nicușor Dan: Fapte, nu vorbe! Asta așteaptă cetățenii de la oamenii politici aleși sau numiți în funcții publice

Firea analizează 'la sânge' mandatul lui Nicușor Dan: Fapte, nu vorbe! Asta așteaptă cetățenii de la oamenii politici aleși sau numiți în funcții publice

Gabriela Firea a scris, pe Facebook, despre situația din București și despre ceea ce a realizat până acum primarul Nicușor Dan.

"Fapte, nu vorbe! Asta așteaptă cetățenii de la oamenii politici aleși sau numiți în funcții publice. În București, nu există o dovadă mai bună pentru vorbele goale ale lui primarului general decât lipsa faptelor. De trei ani, se plânge peste tot ce situație grea a moștenit și cum face ordine în bugetul Bucureștiului. De fapt, e un dezastru în finanțele orașului!

În campania electorală, unul dintre subiectele preferate ale lui Nicușor Dan a fost așa-zisa risipă a banului public, în special prin companiile municipale, pe care le numea „ale lui Firea”. A spus de nici nu mai știu câte ori că a găsit o gaură de 3 miliarde pe care a trebuit să o acopere. Evident minciuni.

Realitatea de acum este, însă, tot la fel de rea cum o prezenta el pe cea preluată. Mai sunt doar 11 companii municipale care au datorii de 2,5 mld lei. Cele mai mari datorii le au Societatea de Transport București și Compania Municipală Termoenergetica, aproape de 2,3 mld lei. Oricând ar putea fi oprit transportul în comun, apa caldă și la iarnă căldura.

La finalul mandatului meu, datoriile acestor două companii erau mai mici. STB chiar avea profit 2,6 milioane de lei, de șase ori mai mare decât are acum cu mai puțin angajați.

La Termoenergetica pierderile s-au triplat! Da, ați citit bine, sunt de 3 ori mai mari, de la aproape 135 milioane de lei, la 427 milioane de lei.

‼️ Acesta este adevărul, e realitatea pe care primarul general încearcă să o ascundă sub preș. Nicușor Dan nu este nici un bun gospodar, vedem cum arată orașul, dar nici nu a făcut ordine în bugetul Capitalei, așa cum se laudă.

La finalul mandatului meu, cele 25 de companii municipale aveau o datorie mult mai mică decât suma de 2,5 miliarde de lei adunată doar de cele 11 companii care au mai fost ținute în activitate. Interesantă ecuație, numărul de companii s-a redus la mai puțin de jumătate și pierderea a crescut cu aproape un sfert.

Tot ce a făcut Nicușor Dan cu aceste companii municipale a fost campanie electorală. Una dintre principalele promisiuni a fost că le va închide pe toate, dar pe multe le-a păstrat, iar despre unele chiar recunoaște deschis că sunt utile. Tot acest atac de 3 ani, aproape zilnic, pe subiectul companiilor a fost doar o manipulare!

După trei ani de mandat, primăria condusă de luptătorul anti-corupție Nicușor Dan este prinsă în scandaluri de corupție, vechii susținători îl părăsesc, iar tot mai mulți recunosc public că s-au înșelat acum când l-au susținut. Un lucru este sigur, adevărul iese în cele din urmă la lumină și bucureștenii încep să vadă realitatea, dincolo de manipulări și vorbe goale", a scris Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.