Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea anunță proiectul care schimbă din TEMELII Bucureștiul: în primăvară începe

gabriela firea

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea anunță un proiect care va schimba din temelii Bucureștiul și mai ales traficul din București. Firea a explicat că a avut întâlniri au autoritățile din Capitală pentru a pune la punct un plan prin care RATB-ul să poată avea bandă separată pe marile bulevarde din Capitală.

Gabriela Firea a explicat că vor fi achiziționate noi autobuze pentru transportul în comun, care să asigure facilitățile necesare cetățenilor. ”Nu poți să spui că îmbunătățești calitatea transportului, dar să mergem tot cu autobuze fără aer condiționat, în care vara aerul e irespirabil. Oamenii își doresc să știe exact când vine autobuzul și nu poți să îi ceri să meargă cu transportul în comun, dacă este nevoit să aștepte o veșnicie în stații și în trafic”, a explicat Gabriela Firea, la DC News Live.

Firea susține că, în paralel cu achiziționarea autobuzelor va porni și proiectul parcărilor de tip park&ride, în care oamenii din afara Bucureștiului să își lase mașinile și să meargă cu transportul în comun.

Totodată, se va demara proiectul de integrare a tuturor intersecțiilor mari din București în sistemul de gestionare inteligenta a traficului. ”Doar 140 din 400 și ceva de astfel de intersecții sunt supravegheate și proiectul este ca toate intersecțiile mari din Capitală să facă parte din sistemul de monitorizare inteligentă”, a spus Firea.

Primarul general nu a renunțat nici la proiectul cu transportul gratuit, dar a explicat că această facilitate va fi valabilă doar la orele de vârf ale traficului. ”Înainte și după ora de vârf de seară să fie gratuit pentru a-i stimula pe cetățeni să folosească transportul în comun”, a mai explicat Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.