Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Astăzi vom vota primii pași pentru achiziția a 100 de tramvaie noi în Capitală

facebook.com
Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că în ședința extraordinară a Consiliului General al Capitalei se va vota un proiect care prevede achiziția a 100 de tramvaie noi în București, investiția, de 220 de milioane de euro, urmând să fie făcută din fonduri europene.

"Astăzi (marți -n.r.) vom vota primii pași pentru achiziția a 100 de tramvaie noi, tramvaie moderne, în valoare de 220 de milioane de euro, bani pentru care echipa de la Primăria Capitalei a muncit foarte mult în ultimele luni, pentru că este vorba de atragerea de fonduri europene, fonduri nerambursabile, deci iată un proiect deja asumat, prin care Primăria atrage fonduri europene nerambursabile în vederea îmbunătățirii condițiilor de trafic", a declarat edilul, în debutul ședinței, conform Mediafax.

Primarul general al Capitalei a precizat că instituția pe care o conduce nu vrea să interzică activitatea operatorilor privați de transport din județul Ilfov, dar aceștia trebuie să înțeleagă că trebuie să crească calitatea condițiilor oferite călătorilor.

"În concret, astăzi vorbim despre modernizarea liniilor de tramvaie și achiziția celor 100 de tramvaie. Au fost răspândite informații false că Primăria Capitalei ar dori să interzică operatorilor privați de transport din Ilfov să activeze și că s-ar dori ca doar STB (Societatea de Transport București, fostă RATB -n.r.) atât pe raza municipiului București, cât și pe Ilfov. Este fals. Prin înființarea Asociației de Dezvoltare Intra-Comunitară București Ilfov, care face parte din PMB și fac parte toate cele 40 de unități administrativ teritoriale din Ilfov, împreună luăm decizii pentru îmbunătățirea traficului în zona metropolitană. STB, în măsura în care vom recepționa toate autobuzele cumpărate, cele 400, va fi o etapizare prin care și în Ilfov să intre autobuze de la STB, dar nu cu riscul ca prin București să se circule și mai greu. STB are deja un serviciu delegat, va intra pe anumite trasee, iar restul de piață va fi acoperită de operatori de transport privați", a completat Firea.

Edilul a spus că traseele nu vor fi doar din Ilfov, așa cum operează acum operatorii de transport privați, ci și în București. "Nu dorim ca operatorii privați de transport să intre în faliment, dar și ei trebuie să înțeleagă că crească condițiile și calitatea oferită cetățenilor astfel încât călătorii din București și din Ilfov să nu poată să facă o diferență în sensul rău al cuvântului între transportul oferit de STB și de ceilalți operatori privați de transport. Trebuie să fie practic aceeași calitate. Iar toate aceste criterii și condiții cu siguranță se vor regăsi în caietele de sarcini", a mai spus primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.