Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Consider plângerea penală a lui Orban ca fiind dovada unui analfabetism juridic

adevarul.ro
CGMB vot Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, a declarat joi seară la Antena 3 că plângerea penală formulată de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, reprezintă "dovada unui analfabetism juridic".

"Plângerea penală eu o consider ca fiind dovada unui analfabetism juridic. Am citit-o şi eu şi sunt idei, preluări, termeni care pur şi simplu sunt preluate în mod disparat şi fără o logică, doar pentru a îngrozi până la urmă România, doar pentru a sublinia vina îngrozitoare pe care să spunem că ar avea-o doamna prim-ministru Viorica Dăncilă sau domnul preşedinte Dragnea, aceea de a întocmi un memorandum înaintat la Palatul Cotroceni în vederea mutării ambasadei, ceea ce până la urmă se întâmplă şi se iau aceste decizii în lumea civilizată", a spus Firea.

Ea a definit ceea ce s-a petrecut joi în termenii "totul pentru o persoană, nimic pentru români". Firea s-a arătat surprinsă de derularea evenimentelor, de "coincidenţa", pe care nu o consideră întâmplătoare, între o nouă cerere de demisie lansată de către preşedintele Klaus Iohannis premierului Dăncilă şi depunerea plângerii penale din partea preşedintelui PNL.

"Pur şi simplu a fost o iniţiativă individuală a preşedintelui PNL, în directă legătură, e deja vizibil, cu acţiunile din ultima perioadă ale preşedintelui României. De ce spun 'nimic pentru români şi totul pentru o singură persoană'? Care, din punctul meu de vedere, a intrat într-o campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale mult prea devreme şi cu arme nedemocratice. Pentru că, în urma acestor tumultoase declaraţii şi ameninţări, românul simplu nu câştigă absolut nimic, nu-i merge nici mai bine la serviciu, nu îi creşte nici pensia, nici salariul", a afirmat Firea.

Ea e de părere că, după trei ani, preşedintele Iohannis nu s-a remarcat cu nimic bun pentru români - România nu e în spaţiul Schengen, nu s-au ridicat vizele către SUA.

"Nu sunt aşadar realizări în acest mandat prezidenţial în plan extern şi totuşi, zilele acestea, asistăm la o escaladare de acţiuni şi declaraţii prin prisma unor reacţii ale Guvernului, reacţii naturale, fireşti şi în concordanţă cu lumea civilizată privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. (...) Pentru noi, ca popor creştin, nu cred că e o impietate sau că e un fapt negativ, dimpotrivă. Nu există nicio justificare, niciun argument pentru o astfel de reacţie prezidenţială", a susţinut Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.