Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea propune acordarea unor vouchere de 3.000 de euro prin programul Rabla pentru taximetre

facebook.com
Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea a propus, marți, consilierilor generali, un program de acordare de eco-vouchere prin programul Rabla pentru taximetre, prin care cei care conduc mașini în regim de taxi în Capitală să primească 3.000 de euro pentru achiziționarea unor mașini care nu poluează.

Primarul Gabriela Firea a declarat, în cadrul ședinței Consiliului General, că este important ca taximetriștii să primească eco-vouchere, deoarece aceștia fac aproximativ 150 de kilometri pe zi și majoritatea mașinilor sunt poluante.

„Așa cum știți, Capitala dar și alte câteva orașe importante din țară au primit avertisment de infrigement de la Comisia Europeană. Nu doar de frica sumelor pe care urmează să le plătim dacă se activează infrigementul, dar pentru viața și sănătatea locuitorilor din municipiul București, cât și pentru turiștii care ne vizitează, cred că trebuie să luăm foarte în serios, așa cum am făcut-o și în ultimii doi-trei ani problema poluării și să venim cu proiecte țintite și propuneri concrete. Astăzi propun dezbaterii și aprobării Consiliului General un proiect de denumit Rabla pentru taximetre. Este vorba despre acordarea de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriștilor care dețin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaștem faptul că un cetățean care are un autoturism poluant face două-trei maximum patru drumuri pe zi în medie potrivit analizelor pe care le avem de la Direcția de Transporturi, adică 30 de km într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă și la 150 de km pe zi”, a spus Gabriela Firea, conform Mediafax.

Primarul general a afirmată că din totalul de 10.055 de licențe pe care le are municipiul București, 7.500 sunt legale și regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

„Din aceste 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării și țintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de vouchere eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi urmând ca anul următor să fie acordate și celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre”, a mai spus primarul general.

Firea consideră că deși efortul financiar ar putea fi caracterizat ca fiind mare, acesta este important pentru sănătatea locuitorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.