Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea, revoltată de deciziile Guvernului: 'Orice decizie se ia se gândesc cum să îi facă rău Gabrielei Firea. Se pasează responsabilitatea'

Inquam Photos / George Calin
Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, acuză Guvernul să pasează responsabilitatea măsurilor anti-covid către autoritățile locale, pentru a putea da ulterior vina pe alții. Firea susține că toate deciziile Guvernului au în vedere atacuri la adresa ei. Reacția vine după ce guvernul a decis să recomande purtarea măștilor în spații deschise aglomerate și închiderea teraselor noaptea, însă deciziile vor aparține autorităților locale.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă

„Nu mi se pare normal. Aceste decizii atât de importante trebuie luate în urma consultărilor epidemiologilor, infectionistilor, conjugat, responsabil, fără panică, fără haos, de către guverm. De ce să paseze responsabilitatea către primării? În starea de urgență au recomandat autorităților locale să închidă parcurile. Noi, pentru protecția populației, am spun că tebuie să închidem parcurile, pentru a-i proteja pe cetățeni. Dar repet: la indicația prefectului, reprezentantul guvernului. Ulterior, când oamenii erau supărați, din partea guvernului au ieșit oameni și au spus că primăria a închis parcurile.

Noi, la București, vom fi conștiincioși și vom respectă recomandările. Peste două săptămâni asta o să auzim la televizor: doar la București s-au luat măsuri. Este un joc politic. O să vină să spună că doamna Firea v-a pus măști în spațîi deschise. Mi s-ar părea normal că guvernul să vină să spună: începând de azi, în aceste locuri se poartă masca. Primăria are un vot în comitetul municipal pentru situații de urgență. Este condus de prefect și sunt aproape 30 de instituții subordonate. Nu avem mai multe voturi decât instituțiile guvernului. Noi suntem colegi și colaborăm foarte bine. Dacă nu erau aceste alegeri și nu se tranforma totul într-un război față de Gabriela Firea... Că asta se întâmplă. Orice decizie se ia se gândesc cum să ii facă rău Gabrielei Firea.

În comitet voi susține că suntem pentru purtarea măștii în interior, la exterior doar în spații aglomerate. Nu poți să vii să spui că e masca obligatorie în centrul vechi, pentru că doar în weekend și doar seară e aglomerat”, a declarat Firea la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.