Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Spitatul Victor Babeș e pregătit să asigure încă 340 de paturi pentru pacienții cu Covid-19

Spitalul de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș
Spitalul de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș

Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș va aloca, dacă situația o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienții cu coronavirus, a anunțat pe Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Spitalul de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situația o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienții bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, dintre care 30 sunt ocupate cu bolnavi de COVID 19. Printre primele măsuri pe care le-am luat pentru asigurarea condițiilor de asistenta medicala pentru pacientii depistați pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă și alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri. Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat și modernizat anul trecut”, a scris pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei subliniază că medicii de la Victor Babeș lucrează nonstop pentru victimele noului virus Covid-19. Totodată, Firea anunță că echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotație, într-un centru de carantină pus la dispoziție de Primăria Capitalei.

„Această inițiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienții cu Covid 19 cu familiile lor, dar și cu alte persoane. Astfel, acești oameni depun un efort uriaș și se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât și propriile familii! Aș dori sa le mulțumim cu toții tuturor celor care m luptă în linia întâi pentru rezolvarea acestei crize in sanatate și să nu uităm că trebuie și noi să fim responsabili, să respectăm cu strictețe regulile de igiena, astfel încât eforturile și sacrificiile acestor oameni să nu fie în van!”, se mai arată în postarea Gabrielei Firea.

Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România, începând de luni. Numărul de cazurile cu coronavirus în țară a depășit 130.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.