Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma care a făcut dezinsecția la Liceul German din Arad, acolo unde 59 de copii s-ar fi intoxicat, a fost amendată de inspectorii DSP Hunedoara

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Firma care a efectuat dezinsecţia la Liceul German din Arad, acolo unde 59 de copii au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat la şcoală, a fost amendată de DSP Hunedoara cu 40 de mii de lei. Inspectorii sanitari au descoperit, în urma unui control, că produsele folosite aveau avizul expirat, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, în urma controlului efectuat la firma care a făcut deratizarea de la Liceul German din Arad s-a descoperit că operatorii ar fi încălcat normele atunci când au folosit două produse concomitent.

Citește și: MAI vine cu reguli noi : Se menţine situaţia aberantă să fim singura ţară din lume care interzice!

„Conform cu procesul verbal de recepție a lucrărilor din data de 17.12.2019 produsele biocide utilizate la efectuarea dezinsecției si dezinfecției au fost combinate și utilizate concomitent prin pulverizare cu atomizorul, ceea ce nu este în conformitate cu indicațiile de utilizare din avizele sanitare ale produselor. În urma verificării Registrului Național al produselor biocide actualizat în septembrie 2019 se constată că produsul SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr.1171 BIO/02/12.24 (la pozitia 644), nu mai este avizat sanitar începând cu data de 01.05.2019 întrucât producătorul nu face dovada înregistrării produsului în R4BP până la cel târziu data includerii ultimei substanțe active în lista substanțelor aprobate. Drept urmare se consideră ca operatorul a utilizat produsul după data de expirare a Avizului de punere pe piață“, anunţă DSP Hunedoara.

Într-un răspuns la o solicitare a MEDIAFAX, reprezentanţii DSP Hunedoara anunţă că firma a fost amendată cu 40 de mii de lei.

Patronul firmei susţine că toate normele au fost respectate şi că va contesta în instanţă sancţiunile şi acuzaţiile DSP. Veres Csaba, patronul societăţii, a declarat, pentru MEDIAFAX, că aceiaşi inspectori DSP au controlat firma şi în noiembrie, iar atunci n-au găsit nicio neregulă, deși în stoc erau aceleaşi produse.

Citește și: Guvernul Orban propune! Se duc colaborari intense cu Armata

„Substanţele nu sunt expirate. Au până în luna martie termen. Noi avem avizul până în 2024 pe produsul respectiv. Din punctul nostru de vedere s-au respectat şi dozele la substanţe şi avizele le avem. Au venit în noiembrie la noi în control, după cazurile de la Timişoara, şi a fost totul în regulă. Acum, după scandalul mediatic care s-a făcut nu mai suntem în regulă. Contestăm orice sancţiune în instanţă. Considerăm că nu au dreptate. Şi este simplu: în noiembrie, de ce am fost în regulă şi acum nu mai suntem? Aceleaşi persoane au venit atunci în control şi atunci am avut substanţele acestea pe stoc. De ce n-au fost expirate atunci? Anomalie. Mâine dacă vin, dau altă amendaă. Ei, dacă sunt inspectori la DSP, dau amenzi când vor şi cum vor”, a declarat Veres Csaba.

Un număr de 59 de elevi ai Liceului German din Arad au ajuns, în 13 ianuarie, la spital după ce, în timpul vacanței în şcoală ar fi fost făcută o dezinsecţie. Din 14 ianuarie, cursurile la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” au fost suspendate, iar luni s-au reluat. Dipă redeschiderea școlii, alți copii au ajuns la spital cu simptome asemănătoare celor înregistrate în 13 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.