Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmă care angajase 'la negru' nouă cetăţeni din R. Moldova, amendată cu 210.000 lei

Potrivit inspectorului şef al ITM Brăila, Liviu Arhire, cetăţenii moldoveni au fost depistaţi în timp ce prestau activităţi în domeniul construcţiilor pentru o persoană juridică cu sediul în municipiul Bucureşti, angajatorul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de cuantum de 210.000 lei.

Cei nouă cetăţeni moldoveni au vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani şi au intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, însă nu au respectat scopul pentru care au intrat în România, informează Inspectoratul General pentru Imigrări.

"În urma celor constatate, poliţiştii de imigrări au încetat dreptul de şedere pentru 7 cetăţeni străini, fiindu-le emise decizii de returnare sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore, iar în cazul celorlalţi 2 cetăţeni străini cu şedere ilegală, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile. La ieşirea din ţară pe numele celor 7 cetăţeni străini a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/ 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/ 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Imigrări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.