Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma care se ocupă de managementul clubului Benfica Lisabona a fost acuzată de fraudă fiscală

looksport.ro
Benfica Lisabona

Compania care administrează gruparea portugheză Benfica Lisabona şi câţiva dintre managerii săi au fost acuzaţi de evaziune fiscală de către instanţele portugheze, a anunţat, miercuri, clubul lusitan.

Compania în cauză, Benfica SAD, este responsabilă de administrarea clubului prin aşa numiţii „socios”, adică suporterii cotizanţi ai grupării lusitane. Clubul a recunoscut acuzaţiile şi a dat publicităţii un scurt comunicat de presă adresat autorităţii bursiere portugheze: „SAD a fost acuzată de fraudă fiscală, având, în mod inerent şi printre altele, membri care au făcut parte din Consiliul său de administraţie în perioada 2016-2020, dintre care unul este încă în funcţie şi a fost acuzat şi de aceeaşi infracţiune, precum şi de fals în acte instrumentale ale acelei presupuse fraude fiscale”.

Potrivit presei locale, principalii suspecţi sunt Luis Filipe Vieira, preşedintele Benfica între anii 2003 şi 2021, precum şi Domingo Soares de Oliveira, actualul preşedinte al Benfica SAD. Primul şi-a depus demisia în vara lui 2021, în urma altor probleme juridice.

Potrivit săptămânalului portughez Expresso, pagubele estimate de instanţele în acest dosar se referă la o sumă de 1,6 milioane de euro plătită unei companii de consultanţă informatică, dar ale cărei servicii s-ar fi dovedit a fi fictive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.