DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Firma de avocatură Wolf Theiss a asistat BCR în legatură cu emisiunea de obligatiuni verzi în valoare de 500 milioane de lei

BCR

Firma de avocatură Wolf Theiss a acordat asistenţă juridică Băncii Comerciale Române SA în cadrul primei sale emisiuni de Obligaţiuni Verzi Preferenţiale de Tip Senior, în valoare de 500 milioane de lei, cu rată de dobândă de 5%, cu scadenţă în 2028, în baza Programului său de tip Multi Issuer EMTN, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

La data de 14 octombrie 2021, Banca Comercială Română SA a închis cu succes prima sa emisiune de Obligaţiuni Verzi Preferenţiale de Tip Senior în valoare de 500 de milioane de lei. Obligaţiunile au o scadenţă de şapte ani şi au fost plasate la clienţi profesionali şi contrapărţi eligibile, având un cupon de 5% pe an. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 500.000 lei.

"Obligaţiunile urmează să fie eligibile în sensul MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), după primirea aprobării din partea Băncii Naţionale a României. Obligaţiunile vor fi listate pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pe Piaţa Oficială a Bursei de Valori din Viena", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, echipa internaţională implicată în acest proiect, coordonată de avocaţii parteneri Claus Schneider şi Claudia Chiper, a fost formată din experţi specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, respectiv avocatul senior Nikolaus Dinhof-Renezeder şi avocaţii Andreea Tudorache şi Sebastian Prakljacic.

"Ne bucurăm că am putut fi alături de Banca Comercială Română SA în cadrul primei sale emisiuni de obligaţiuni verzi, aceasta făcând parte din strategia băncii de implementare a unor criterii de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) în operaţiunile sale, cu scopul de a realiza o dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentul responsabil faţă de mediu şi de a reduce inechităţile sociale. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată şi mulţumim pe această cale întregii echipe din cadrul Băncii Comerciale Române pentru excelenta colaborare avută în realizarea acestei tranzacţii de succes", a declarat Andreea Tudorache, avocat în Departamentul Banking & Finance şi Capital Markets, cu privire la tranzacţie.

Wolf Theiss este o firmă de avocatură din Europa Centrală, de Est şi Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.