Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma de salubrizare Deva a fost amendată pentru neridicarea gunoiului menajer

gunoi

Firma de salubrizare din Deva SC Brai-Căta SRL a fost amendată, miercuri, cu suma de 45.000 de lei pentru neridicarea gunoiului menajer din municipiu, după ce în urmă cu o săptămână a fost amendată cu 60.000 de lei pentru acelaşi lucru. Primăria Deva anunţă că evaluează şi posibilitatea depunerii unei plângeri penale împotriva acestei firme.

În urma unor verificări, angajaţi ai Primăriei Deva şi ai Poliţiei Locale au constatat că deşeurile abandonate lângă punctele de colectare nu au fost ridicate.

”Poliţia Locală Deva şi angajaţii serviciului de specialitate al Primăriei Municipiului Deva (SUMMSCUP) au efectuat, ieri şi astăzi, verificări în teren, în urma sesizărilor făcute de către cetăţeni. Ei au constatat că SC Brai-Căta SRL nu a ridicat deşeurile abandonate de lângă punctele de colectare, conform contractului. Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a încălcat prevederile contractului de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva, provocând astfel disconfort cetăţenilor şi încălcând normele de protecţie a mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Deva, informează News.ro.

Astfel, au fost aplicate două amenzi firmei de salubrizare SC Brai-Căta SRL, una miercuri, iar cealaltă în urmă cu o săptămână.

”Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a fost amendat săptămâna trecută de către Poliţia Locală Deva cu suma de 60.000 lei pentru neridicarea deşeurilor din locurile special amenajate şi mizeria rămasă în urma maşinilor de gunoi din locurile unde au fost ridicate deşeurile, iar astăzi cu suma de 45.000 lei pentru neridicarea gunoiului menajer”, transmite Primăria Deva.

Totodată, a fost sesizată Prefectura Hunedoara în privinţa situaţiei create de firma de salubrizare.

”Administraţia publică locală a sesizat Instituţia Prefectului - Judeţul Hunedoara, Garda Naţională de Mediu Hunedoara, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara şi ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Hunedoara”, se precizează în comunicat.

Primăria Deva ia în calcul să depună o plângere penală faţă de SC Brai-Căta SRL.

”Având în vedere prevederile art. 16. alin. 11 din contractul de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva către SC Brai Căta SRL care stipulează că: «Delegatarul trebuie să colecteze deşeurile abandonate conform legii» şi faptul că în momentul de faţă ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Hunedoara nu a identificat încă nicio soluţie pentru această criză, Primăria Municipiului Deva prin serviciul de specialitate lucrează la identificarea unor soluţii legale pentru a putea asigura ridicarea deşeurilor abandonate. Primăria Municipiului Deva evaluează şi posibilitatea depunerii unei plângeri penale împotriva SC Brai Căta SRL pentru infracţiuni care aduc atingere sănătăţii publice”, transmite Primăria Deva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.