Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmă din Cluj, amendată cu 45.000 de lei pentru primirea la muncă, fără forme legale, a unor camerunezi

https://cvlpress.ro/
Imigrari

O firmă din Cluj a fost amendată cu 45.000 de lei pentru că a primit la muncă, fără forme legale, cetăţeni din Camerun.

"Reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Cluj au fost sancţionaţi la sfârşitul săptămânii trecute cu amendă în valoare de 45.000 lei, pentru primirea la muncă fără forme legale a trei cetăţeni din Camerun. Pe numele a doi străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile. Activitatea de prevenire şi combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a poliţiştilor de imigrări din Cluj, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislaţiei în domeniul migraţiei", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Serviciul de Imigrări al judeţului Cluj.

În cazul a doi dintre străini a fost luată măsura revocării dreptului de şedere, potrivit Agerpres.

"La data de 28 ianuarie, poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma acţiunilor întreprinse, au identificat fără forme legale la o societate comercială de pe raza de competenţă trei persoane (două femei şi un bărbat), cu vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani, din Camerun, care nu aveau aviz de muncă.

În cauză a fost luată măsura sancţionării societăţii cu amendă în valoare totală de 45.000 lei, iar ca urmare a acestei sancţiuni, societatea nu va mai putea obţine avize de muncă pentru străini în următoarele 6 luni. De asemenea, în cazul a doi dintre străini a fost luată măsura revocării dreptului de şedere, fiind emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.