Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma UTI, prinsă cu mâța în sac la Nuclearelectrica (SURSE)

grupul uti

UTI Systems, firma condusă de Tiberiu Urdăreanu, este cea de-a doua companie care l-a băgat la apă pe fostul director Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan,  în prezent cercetat penal sub control judiciar pentru luare de mită.

Citeşte şi: Consilierul MAZILIT din MAI reacţionează după CLASAREA dosarelor: 'Prietenii' şi-au dat interesul ca eu să nu mai INCOMODEZ / DOCUMENTE

Potrivit surselor judiciare, Budulan este acuzat că ar fi pretins şi primit peste 2,7 milioane de euro de la reprezentanţii a două firme de software, dar şi din valoarea a două contracte încheiate de societatea pe care o conducea. Dacă, potrivit surselor judiciare, una din firme este Siveco, cea de a doua este unul din cei mai mari jucători pe piața IT din România, UTI Systems, care se ocupă de asigurarea sistemului de securitate a Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă. UTI a avut în cursul anilor numeroase contracte de milioane de euro cu Nuclearelectrica, iar valoarea contractului pentru asigurarea sistemului de securitate rămâne şi acum un mister, în condiţiile în care acesta este reactualizat periodic, fără licitaţie. De exemplu, într-un singur an, UTI a primit de la Nuclearelectrica peste 30 de milioane de lei, fără TVA, doar pentru întreţinerea sistemului respectiv.

De altfel, într-un document oficial aflat pe site-ul Nuclearelectrica, sunt menționate alte două contracte cu UTI Systems având o valoare însumată de peste 31 de milioane de euro:

” Societatea, in calitate de achizitor, a incheiat o serie de contracte de executie de lucrari pentru sucursalele CNE Cernavoda si respectiv FCN Pitesti, in anii 2010, 2011 si 2012, dintre  care:

-          Un numar de 5 contracte avand ca obiect lucrari de modernizare/extindere/retehnologizare a Sistemului de Protectie Fizica (SPF) al sucursalei CNE Cernavoda incheiate cu S.C. UTI Systems S.R.L., avand o valoare totala de 23.489.783 EUR, fara TVA.

-          Contract de lucrari nr. 2/B40A/10153C/1136/10.12.2010 incheiat cu SC UTI SYSTEMS S.R.L., avand ca obiect executarea de lucrari de modernizare sistem de protectie fizica (SPF) a sucursalei FCN Pitesti (proiectare si executie). Pretul contractului este de 7.962.677,87 EUR (in urma semnarii Act aditional nr 5) plus TVA . Valabilitatea contactului este pana la 30.06.2013 (conform Act aditional nr 6)”.

În același document sunt menționate și contractele de servicii de mentenanta cele mai importante de la Nuclearelectrica, printre care se evidențiază ”6. Contractul nr. 2/B40A/11080C/795/18.07.2011 incheiat cu S.C. UTI Systems S.R.L. Obiectul contractului consta in Servicii de mentenanta a Sistemului tehnic de  Protectie Fizica aferent obiectivelor sucursalei CNE Cernavoda. Contractul este valabil pentru o perioada de 48 luni, incepand de la data de 16.06.2011. Pretul Contractului este de 4.679.787 EUR, echivalentul a 19.422.529,76 lei plus TVA”.

Tot din această informare oficială a Nuclearelectrica afăm că ”Dupa cum este prezentat in tabelul de mai jos, cei mai importanti furnizori la 31 decembrie 2012 sunt: Candu Energy (servicii tehnice, inspectii, monitorizari si mentenanta a unitatilor nucleare), Lavalin Nuclear (lucrari pentru instalatiile si sistemele reactoarelor nucleare), Transelectrica (transport de energie si operare a pietei de echilibrare) si UTI Systems (modernizarea sistemului de protectie fizica)”.

La finele lui 2011, Nuclearelectrica datora către Uti Systems sume in valoare de 2 milioane RON la 31 decembrie 2011 care ”se refera la contractul incheiat in august 2011 pentru modernizarea sistemului de protectie fizica si la proiectul referitor la centrul de agrement si pregatire a copiilor si tineretului din Cernavoda”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.