Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru toate firmele din România: contribuțiile sociale au crescut cu 8,5% în primul trimestru din 2022

dcbusiness.ro
Întreprinzător afacerist

Costul orar al forţei de muncă a crescut cu 3,7% în UE şi cu 3,2% în zona euro, în primul trimestru din 2022, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate joi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), relatează Agerpres.

În primul trimestru din 2022, comparativ cu perioada similară din 2021, cel mai semnificativ avans anual a fost raportat în Ungaria (20,1%), Bulgaria şi Letonia (ambele cu 12,8%), Lituania (12,6%), Polonia (10,6%), Estonia (9,5%) şi România (8,6%), singurul declin fiind în Grecia (minus 4,7%).

Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. În România, costurile salariale au înregistrat o creştere anuală de 8,6% în primul trimestru din 2022, iar costurile non-salariale un avans anual de 8,5%. La nivelul Uniunii Europene, costurile salariale au înregistrat o creştere anuală de 3,3% în primul trimestru din 2022, iar costurile non-salariale un avans anual de 5,1%

În primul trimestru din 2022, avansul costurilor cu forţa de muncă în România se datorează creşterii cu 11,8% a costului orar al forţei de muncă în domeniul business, în timp ce s-a înregistrat un avans de 1,1% în domeniul non-business. Pe sectoare ale economiei, în România costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 12,7% în servicii, cu 10,9% în industrie şi cu 9% în construcţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.