Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmele ținute la ușă de primarul din Reghin pentru `fidelizarea` firmei de casă - Rude și prieteni în afacerea primăriei din pandemie

dezinfectant

STIRIPESURSE va prezenta în perioada următoare dedesubturile a trei dosare de mare corupție, recent deferite justiției de Direcția Națională Anticorupție, în care au fost cercetate fapte penale de profil comise în legătură cu achiziția de materiale în perioada pandemiei.

Este de amintit că faptele produse în perioada Ordinului președintelui Iohannis sunt de gravitate, ordinul președintelui din perioada pandemiei echivalând cu rigorile perioadelor de război sau de asediu.

În altă ordine de idei este de amintit că în perioada pandemiei mai mulți factori decizionali au comis pretinse fapte de corupție în legătură cu achiziționarea intempestivă și rapidă a unor aparate medicale sau materiale necesare combaterii pandemiei de Covid-19.

DNA a arătat în răspunsuri oficiale că are în lucru zeci de dosare în care cercetează numeroase fapte de corupție petrecute la nivel național în legătură cu achizițiile pentru pandemie dar și în context conex.

O mențiune ce se impune a fi făcută este aceea că marea majoritate a acestor dosare instrumentate e reprezentată de dosare cu acorduri de recunoaștere a vinovăției, ce au la bază câte un singur inculpat, cauze trimise pe rolurile instanțelor de judecată.

Din actele oficiale intrate în posesia STIRIPESURSE rezultă că peste 60 de astfel de dosare au ajuns pe rolul instanțelor de judecată din întreaga țară.

Astfel, în 27 februarie DNA l-a deferit justiției pe primarul municipiului Reghin la data faptelor, Maria Precup, secretar general al Primăriei municipiului Reghin, Minodora Mirela Rădoi, pe consilierul în cadrul Biroului Achiziții Publice, Management de Proiecte din Primăria municipiul Reghin, Natali Ramona Moldovan, pe consilierul primarului din Reghin, Crina Cristiana Slev și pe fratele acesteia, Cristian Slev, administratorul firmei presupus favorizate pe linia achizițiilor de dezinfectanți.

Funcționarii sunt acuzați de fapte de abuz în serviciu în vreme ce administratorul firmei „câștigătoare„ este acuzat de complicitate la fapta acestora.

Firmele ținute la ușă de primarul din Reghin în pandemie

„Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că Primăria Municipiului Reghin a avut la dispoziție, anterior achiziției dezinfectantului de la SC Red Ribbon SRL, și alte oferte de produse de tipul dezinfectanților. Astfel, au rezultat următoarele:

- la data de 23.03.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 31389 oferta Keinhell România, cu sediul în Giroda jud. Timiș. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la Keinhell România informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 22.08.2022 Keinhell România a răspuns solicitărilor și a confirmat oferta făcută comunicând faptul că a fost singura de agest gen înaintată Primăriei Municipiului Reghin. Totodată, Keinhell România a comunicat faptul că, la momentul trimiterii ofertei de dezinfectanți către Primăria Municipiului Reghin, avea posibilitatea să trimită produsele dezinfectante în cazul în care ar fi primit vreo comandă în acest sens și că la oferta înaintată nu a primit vreun răspuns din partea Primăriei Municipiului Reghin.

la data de 24.03.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 31545 oferta SC Almas Office SRL, cu sediul în Giarmata, jud. Timiș. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la SC Almas Office SRL informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 04.08.2022 SC Almas Office SRL a răspuns solicitărilor și a confirmat oferta făcută comunicând faptul că a înaintat oferta pe mail de două ori, în data de 24.03.2020, respectiv în data de 25.03.2020, la adresa de mail reghin@cjmures.ro. Totodată, SC Almas Office SRL a comunicat faptul că, la momentul celor două oferte înaintate Primăriei Municipiului Reghin, avea posibilitatea să livreze produsele direct din stocul furnizorului/producătorului în 2 -3 zile lucrătoare, având în vedere că în acea perioadă toate livrările le făceau prin curier. În corespondența cu adresa de mail reghin@cjmures. ro, SC Almas Office SRL nu a identificat vreun răspuns de la Primăria Municipiului Reghin referitor la oferta înaintată. De specificat este faptul că oferta SC Almas Office SRL a produsului dezinfectant înaintată Primăriei Municipiului Reghin era însoțită de aviz biocid și fișă tehnică a produsului.

la data de 01.04.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 32032 oferta SC Mitalis Quality Team SRL, cu sediul în Sibiu, jud. Sibiu. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la SC Mitalis Quality Team SRL informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 04.08.2022 SC Mitalis Quality Team SRL a răspuns solicitărilor și precizat faptul că în perioada la care se făcea referire în solicitare, în desfășurarea activității economice înainta oferte atât către persoane juridice , cât și către instituții publice (primării, consilii județene, unități militare, etc.), dar activitatea în sine se desfășura prin intermediul unei societăți de marketing, astfel că în cazul vreunei oferte de dezinfectant înaintate către Primăria Municipiului Reghin ar fi fost făcută prin intermediul respectivei societăți. SC Mitalis Quality Team SRL a mai comunicat faptul că indiscutabil avea posibilitatea livrării dezinfectanților, aceștia fiind pe stoc, precum și faptul că în evidențele ei nu s-a identificat vreun răspuns din partea Primăriei Municipiului Reghin.

la data de 07.04.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 32358 oferta SC Vertical Creativ SRL, cu sediul în Bacău, jud. Bacău. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la SC Vertical Creativ SRL informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 10.08.2022 SC Vertical Creativ SRL a răspuns solicitărilor și a precizat faptul că a transmis la rândul său oferta cu nr. 933/02.04.2020 către Primăria Municipiului Reghin care conține produse gel dezinfectant, fiind singura de acest gen trimisă Primăriei Municipiului Reghin. Referitor la livrarea produselor din oferă, SC Vertical Creativ SRL a comunicat că acestea puteau fi livrate în max. 20 de zile și că nu a primit nici un răspuns din partea Primăriei Municipiului Reghin.

- la nivelul UAT Municipiul Reghin era deja înregistrată oferta firmei Terra Bild (a se vedea discuțiile purtate pe aplicația Whatsapp din data de 01.04.2020), ofertă din cuprinsul căreia rezultă că firma oferea gel dezinfectant, dispenser cu gel dezinfectant și detergent dezinfectant, ultimul produs fiind vândut cu 210 lei/cantitatea de 5 litri, rezultând un preț de 42lei/litru, în condițiile în care același produs a fost cumpărat de UAT Reghin cu suma de 120lei/litru.

Având în vedere aspectele menționate mai sus, respectiv ofertele existente totuși pe piață, care au fost înaintate către UAT Municipiul Reghin și ignorate de către beneficiar, acestea nu pot decât să confirme caracterul simulat al achiziției publice transparente a dezinfectanților, marca Disinsys Palm Alk, de la SC Red Ribbon SRL.

În această ordine de idei reliefăm în cauză oferta Keinhell România, valabilă până la data de 31.03.2020, în care prețul unitar al dezinfectantului Multi Cleaner în ambalaj de 20 litri era de 880 lei, transportul fiind gratuit, iar termenul de plată era de 120 de zile, cu posibilitatea de achitare a facturii în 2-3 tranșe. Oferta produsului Multi Cleaner era însoțită de fișe tehnice, cuprinzând informații necesare livrării, conform prevederilor legale, referitoare la domeniul și modul de utilizare, manipulare, depozitare, termen de valabilitate, etc. În plus în ofertă s-a precizat că produsele livrate în baza comenzilor vor fi însoțite de declarații de conformitate privind siguranța folosirii produselor și certificate de garanție și calitate a produselor.

Totodată, se observă că oferta SC Vertical Creativ SRL poartă număr de înregistrare la sediul firmei chiar din data de 02.04.2020, ziua achiziției dezinfectaților marca Disinsys Palm ALK de către UAT Mun. Reghin de la SC Red Ribbon SRL, iar la sediul Primăriei oferta deține număr de înregistrare din data de 07.04.2020, trecând astfel o perioadă de cinci zile de la achiziție. În concluzie, putem evidenția, din nou, o rea credință în analizarea ofertelor primite și în neglijarea acestora de către reprezentanții decizionali din cadrul UAT Municipiul Reghin, care erau canalizați doar în direcția achiziției dezinfectanților de la SC Red Ribbons SRL, în contextul unei înțelegeri prealabile. Transparența achiziției precum și tratamentul inegal în ceea ce privește ofertele deținute rezultă și din lipsa unui răspuns, chiar și unul negativ, referitor la ofertele primite de către UAT Municipiul Reghin”, se arată în dosarul de mare corupție ajuns la judecătorii mureșeni.

O achiziție simulată

Astfel, pe lângă evidenta simulare a achiziției publice transparente, dovedită de durata foarte scurtă de timp scursă de la momentul inițierii în SICAP a achiziției directe de către UAT Municipiul Reghin și până la finalizarea acesteia, coroborat cu faptul că furnizorul S.C. Red Ribbon S.R.L. Tg.-Mureș a avut marea majoritate a operațiunilor comerciale cu UAT Municipiul Reghin, fiind, în fapt, o ”firmă de casă”, rezultă, în mod cert, că inculpații Precup Maria, Rădoi Mirela, Slev Crina și Slev Cristian, în baza unor relații de rudenie sau personale mai vechi au decis să conlucreze, în sensul furnizării produselor de care ar fi avut nevoie UAT Municipiul Reghin de la firma fratelui consilierei personale a primarului.

Tot în acest sens, este de precizat faptul că la nivelul UAT Municipiul Reghin, la momentul real al încheierii contractului de achiziție a dezinfectanților , nu a fost întocmit vreun referat de necesitate care să cuprindă necesitățile de produse ale autorității contractante, specificațiile tehnice ale acestora și valoarea estimată a acestora.

Dosarul pe scurt

Procurorii DNA de la Serviciul teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

PRECUP MARIA la data faptei primar al municipiului Reghin, județul Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

RADOI MIRELA MINODORA, la data faptei secretar general al Primăriei municipiului Reghin, județul Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MOLDOVAN NATALIA-RAMONA, la data faptei consilier în cadrul Biroului Achiziții Publice, Management de Proiecte din Primăria municipiul Reghin, județul Mureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- instigare la infracțiunea de fals intelectual,

- uz de fals,

SLEV CRINA – CRISTIANA, la data faptei consilier al primarului municipiului Reghin, județul Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul transmis Tribunalului Mureș anchetatorii notează că în perioada 02.04 – 26.06.2020, inculpata Precup Maria, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat achitarea în mod nelegal către societatea omului de afaceri, trimis în judecata în prezenta cauză, a sumei totale de 456.960 lei (TVA inclus), ce reprezintă contravaloarea unei cantități de 3.000 litri dezinfectant de mâini, care nu era autorizat la comercializare în România și care ar fi fost achiziționat la un preț cu 545% mai mare decât prețul furnizorului inițial.

De precizat este faptul că nici la momentul emiterii prezentului rechizitoriu nu exista vreun site în limba rămână pe care să figureze dezinfectantul de mâini respectiv cu eticheta în limba română, cu traducerea compoziției chimice și a modului de utilizare.

Concret, pentru a „ocoli” prevederile legale care impuneau instituțiilor publice un prag de 135.060 lei până la care autoritatea contractantă putea achiziționa direct produse și servicii, inculpata ar fi divizat comanda în patru contracte distincte.

În cazul unuia dintre ele ar fi și achitat anticipat comanda, în condițiile în care cantitatea de dezinfectant nici nu fusese achiziționată de societatea comercială a omului de afaceri, trimis în judecata în prezenta cauză.

O parte din documentele (patru referate de necesitate) care ar fi stat la baza achiziției cantității de dezinfectant, menționată mai sus, ar fi fost întocmite și antedatate de către Moldovan-Verdeș Adrian-Ioan, în calitate de consilier în cadrul Compartimentului Protecție Civilă din cadrul primăriei municipiului Reghin, județul Mureș, la instigarea inculpatei Moldovan Natalia-Ramona.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Primăria municipiul Reghin s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, la data de 03 noiembrie 2022, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul MOLDOVAN-VERDEȘ ADRIAN-IOAN, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de fals intelectual.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- un an și patru luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Mureș.

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că Primăria Municipiului Reghin a avut la dispoziție, anterior achiziției dezinfectantului de la SC Red Ribbon SRL, și alte oferte de produse de tipul dezinfectanților. Astfel, au rezultat următoarele:

- la data de 23.03.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 31389 oferta Keinhell România, cu sediul în Giroda jud. Timiș. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la Keinhell România informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 22.08.2022 Keinhell România a răspuns solicitărilor și a confirmat oferta făcută comunicând faptul că a fost singura de agest gen înaintată Primăriei Municipiului Reghin. Totodată, Keinhell România a comunicat faptul că, la momentul trimiterii ofertei de dezinfectanți către Primăria Municipiului Reghin, avea posibilitatea să trimită produsele dezinfectante în cazul în care ar fi primit vreo comandă în acest sens și că la oferta înaintată nu a primit vreun răspuns din partea Primăriei Municipiului Reghin.

  • la data de 24.03.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 31545 oferta SC Almas Office SRL, cu sediul în Giarmata, jud. Timiș. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la SC Almas Office SRL informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 04.08.2022 SC Almas Office SRL a răspuns solicitărilor și a confirmat oferta făcută comunicând faptul că a înaintat oferta pe mail de două ori, în data de 24.03.2020, respectiv în data de 25.03.2020, la adresa de mail reghin@cjmures.ro. Totodată, SC Almas Office SRL a comunicat faptul că, la momentul celor două oferte înaintate Primăriei Municipiului Reghin, avea posibilitatea să livreze produsele direct din stocul furnizorului/producătorului în 2 -3 zile lucrătoare, având în vedere că în acea perioadă toate livrările le făceau prin curier. În corespondența cu adresa de mail reghin@cjmures. ro, SC Almas Office SRL nu a identificat vreun răspuns de la Primăria Municipiului Reghin referitor la oferta înaintată. De specificat este faptul că oferta SC Almas Office SRL a produsului dezinfectant înaintată Primăriei Municipiului Reghin era însoțită de aviz biocid și fișă tehnică a produsului.

  • la data de 01.04.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 32032 oferta SC Mitalis Quality Team SRL, cu sediul în Sibiu, jud. Sibiu. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la SC Mitalis Quality Team SRL informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 04.08.2022 SC Mitalis Quality Team SRL a răspuns solicitărilor și precizat faptul că în perioada la care se făcea referire în solicitare, în desfășurarea activității economice înainta oferte atât către persoane juridice , cât și către instituții publice (primării, consilii județene, unități militare, etc.), dar activitatea în sine se desfășura prin intermediul unei societăți de marketing, astfel că în cazul vreunei oferte de dezinfectant înaintate către Primăria Municipiului Reghin ar fi fost făcută prin intermediul respectivei societăți. SC Mitalis Quality Team SRL a mai comunicat faptul că indiscutabil avea posibilitatea livrării dezinfectanților, aceștia fiind pe stoc, precum și faptul că în evidențele ei nu s-a identificat vreun răspuns din partea Primăriei Municipiului Reghin.

  • la data de 07.04.2020 a fost înregistrată la nivelul Primăriei Municipiului Reghin sub nr. 32358 oferta SC Vertical Creativ SRL, cu sediul în Bacău, jud. Bacău. Având în vedere această ofertă, prin adresa D.N.A. - Serviciul Teritorial Tg. Mureș din data de 03.08.2022, au fost solicitate de la SC Vertical Creativ SRL informații suplimentare referitoare la oferta înaintată către Primăria Municipiului Reghin. Astfel, la data de 10.08.2022 SC Vertical Creativ SRL a răspuns solicitărilor și a precizat faptul că a transmis la rândul său oferta cu nr. 933/02.04.2020 către Primăria Municipiului Reghin care conține produse gel dezinfectant, fiind singura de acest gen trimisă Primăriei Municipiului Reghin. Referitor la livrarea produselor din oferă, SC Vertical Creativ SRL a comunicat că acestea puteau fi livrate în max. 20 de zile și că nu a primit nici un răspuns din partea Primăriei Municipiului Reghin.

- la nivelul UAT Municipiul Reghin era deja înregistrată oferta firmei Terra Bild (a se vedea discuțiile purtate pe aplicația Whatsapp din data de 01.04.2020), ofertă din cuprinsul căreia rezultă că firma oferea gel dezinfectant, dispenser cu gel dezinfectant și detergent dezinfectant, ultimul produs fiind vândut cu 210 lei/cantitatea de 5 litri, rezultând un preț de 42lei/litru, în condițiile în care același produs a fost cumpărat de UAT Reghin cu suma de 120lei/litru.

Având în vedere aspectele menționate mai sus, respectiv ofertele existente totuși pe piață, care au fost înaintate către UAT Municipiul Reghin și ignorate de către beneficiar, acestea nu pot decât să confirme caracterul simulat al achiziției publice transparente a dezinfectanților, marca Disinsys Palm Alk, de la SC Red Ribbon SRL.

În această ordine de idei reliefăm în cauză oferta Keinhell România, valabilă până la data de 31.03.2020, în care prețul unitar al dezinfectantului Multi Cleaner în ambalaj de 20 litri era de 880 lei, transportul fiind gratuit, iar termenul de plată era de 120 de zile, cu posibilitatea de achitare a facturii în 2-3 tranșe. Oferta produsului Multi Cleaner era însoțită de fișe tehnice, cuprinzând informații necesare livrării, conform prevederilor legale, referitoare la domeniul și modul de utilizare, manipulare, depozitare, termen de valabilitate, etc. În plus în ofertă s-a precizat că produsele livrate în baza comenzilor vor fi însoțite de declarații de conformitate privind siguranța folosirii produselor și certificate de garanție și calitate a produselor.

Totodată, se observă că oferta SC Vertical Creativ SRL poartă număr de înregistrare la sediul firmei chiar din data de 02.04.2020, ziua achiziției dezinfectaților marca Disinsys Palm ALK de către UAT Mun. Reghin de la SC Red Ribbon SRL, iar la sediul Primăriei oferta deține număr de înregistrare din data de 07.04.2020, trecând astfel o perioadă de cinci zile de la achiziție. În concluzie, putem evidenția, din nou, o rea credință în analizarea ofertelor primite și în neglijarea acestora de către reprezentanții decizionali din cadrul UAT Municipiul Reghin, care erau canalizați doar în direcția achiziției dezinfectanților de la SC Red Ribbons SRL, în contextul unei înțelegeri prealabile. Transparența achiziției precum și tratamentul inegal în ceea ce privește ofertele deținute rezultă și din lipsa unui răspuns, chiar și unul negativ, referitor la ofertele primite de către UAT Municipiul Reghin.

Astfel, pe lângă evidenta simulare a achiziției publice transparente, dovedită de durata foarte scurtă de timp scursă de la momentul inițierii în SICAP a achiziției directe de către UAT Municipiul Reghin și până la finalizarea acesteia, coroborat cu faptul că furnizorul S.C. Red Ribbon S.R.L. Tg.-Mureș a avut marea majoritate a operațiunilor comerciale cu UAT Municipiul Reghin, fiind, în fapt, o ”firmă de casă”, rezultă, în mod cert, că inculpații Precup Maria, Rădoi Mirela, Slev Crina și Slev Cristian, în baza unor relații de rudenie sau personale mai vechi au decis să conlucreze, în sensul furnizării produselor de care ar fi avut nevoie UAT Municipiul Reghin de la firma fratelui consilierei personale a primarului.

Tot în acest sens, este de precizat faptul că la nivelul UAT Municipiul Reghin, la momentul real al încheierii contractului de achiziție a dezinfectanților , nu a fost întocmit vreun referat de necesitate care să cuprindă necesitățile de produse ale autorității contractante, specificațiile tehnice ale acestora și valoarea estimată a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.