Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fisura din NATO, tot mai evidentă - Erdogan îi ia partea lui Putin în conflictul cu Joe Biden

Agerpres - Reuters
Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, consideră "inacceptabile" afirmaţiile omologului său american Joseph Biden, care l-a catalogat drept "criminal" pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, notează mediafax.

"Afirmaţiile domnului Biden sunt inacceptabile, nu sunt adecvate pentru un preşedinte", a afirmat vineri Recep Tayyip Erdogan, conform agenţiei Reuters, catalogând drept "elegantă" replica lui Vladimir Putin.

Casa Albă a transmis joi seară că preşedintele Joseph Biden nu regretă afirmaţiile despre omologul său din Rusia, Vladimir Putin, subliniind însă că liderul de la Washington vrea continuarea cooperării cu Rusia în domenii de interes comun.

Întrebată explicit dacă preşedintele Joseph Biden regretă că l-a catalogat pe Vladimir Putin "criminal", Jens Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, a răspuns: "Nu, preşedintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă".

Maia Morgenstern, ÎNFURIATĂ după ce a fost ȚINTA unei remarci rasiste la o întâlnire cu directori de teatru

Preşedintele SUA, Joseph Biden, consideră că omologul său din Rusia, Vladimir Putin, este "criminal" şi a avertizat că liderul de la Kremlin "va plăti" pentru ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2020. Joseph Biden a comentat, în cadrul unui interviu acordat ABC News, concluziile unui raport al serviciilor de informaţii americane privind ingerinţele electorale străine. Raportul concluzionează că Rusia şi Iranul au încercat să influenţeze rezultatul alegerilor din SUA. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este suspectat că a monitorizat eforturile în scopul "denigrării" lui Joseph Biden în campania electorală prezidenţială din 2020.

Joseph Biden a declarat că l-a avertizat deja pe Vladimir Putin că "va plăti un preţ" pentru ingerinţe, în cursul conversaţiei telefonice de la sfârşitul lunii ianuarie. "Va plăti un preţ. Am avut o conversaţie lungă, eu şi el când am..., îl cunosc relativ bine. Şi, în momentul începerii conversaţiei, am spus: «Eu vă cunosc şi dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă vom stabili că s-au întâmplat aceste lucruri, atunci să vă pregătiţi!»", a afirmat Joseph Biden. Jurnalistul ABC News George Stephanopoulos l-a întrebat în interviu pe Joseph Biden dacă îl consideră "criminal" pe Vladimir Putin. Preşedintele SUA a răspuns: "Da, cred" acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.