Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fitch scade ratingul El Salvador din cauza adoptării Bitcoin ca mijloc legal și a 'imprevizibilității politicie'

Islamic Markets
Fitch Ratings

El Salvador se confruntă cu o altă biciuire de la o firmă financiară tradițională pentru dragostea sa „interzisă” pentru Bitcoin ( BTC ), conform cointelegraph.com.

Agenția americană de rating de credit Fitch Ratings a redus ratingul pe termen lung al emitentului din El Salvador de la B- la CCC, menționând „impredictibilitatea politicii” și „adoptarea bitcoin ca mijloc de plată legal” ca unii dintre factorii care au condus la retrogradarea.

În afară de acestea, organizația de rating statistic a explicat că dependența de datoria pe termen scurt, o plată de euroobligațiuni de 800 de milioane de dolari scadentă în ianuarie 2023 și un deficit fiscal ridicat împiedică un rating mai bun pentru țară.

În plus, datoria crescută pe termen scurt a El Salvador este percepută de Fitch ca paralizează capacitatea guvernului de a-și plăti datoriile generale, ceea ce extinde riscurile unei reveniri. Cu aproape 1,3 miliarde de dolari scadenți în august, septembrie și octombrie, Fitch menționează că constrângerile financiare vor fi mai greu de tratat pentru țară.

Potrivit Fitch, țara se confruntă, de asemenea, cu riscuri crescute din cauza „nevoilor de finanțare ridicate și în creștere” în următorii ani. Firma menționează că țara care utilizează BTC ca mijloc de plată legal contribuie la incertitudinea asupra unui potențial program al Fondului Monetar Internațional care ar putea oferi finanțarea de care țara are nevoie în perioada 2022–2023.

Ratingul țării poate crește în timp dacă îndeplinește criteriile Fitch, inclusiv consistența în stingerea datoriilor prin „deblocarea surselor previzibile de finanțare” și o ajustare fiscală concentrată pe sustenabilitatea datoriilor.

Între timp, președintele salvadorean Nayib Bukele a prezis recent că o creștere a prețului BTC ar putea veni foarte curând . Citând numărul de milionari la nivel global, președintele a spus că, dacă decid să dețină cel puțin 1 BTC, nu va fi suficient Bitcoin pentru toți.

În ianuarie, Fitch Ratings a emis un avertisment furnizorilor de energie din Statele Unite cu privire la criptominerii. Potrivit companiei, puține state sunt capabile să asigure necesarul de energie pentru minerit. Compania a adăugat că operațiunile miniere sunt sensibile la preț și pot fi închise atunci când profiturile scad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.