Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul cel mare al lui Donald Trump a acceptat să fie audiat în Senat

justitie

Fiul mai mare al preşedintelui american Donald Trump a acceptat să fie audiat în Comisia Informaţiilor din cadrul Senatului, în iunie, în cadrul anchetei ruse, scrie presa americană, relatează AFP, informează News.ro.

Citește și: Liderul superm al Iranului spune că nu vrea să fie în război cu Statele Unite ale Americii: 'Ei ştiu că nu este în interesul lor'

Comisia Informaţiilor - asupra căreia republicanii deţin controlul - l-a convocat pentru ca Donald Trump Junior să revină asupra anumitor puncte din ancheta procurorului special Robert Mueller, care a conchis că nu existăprobe ale unei complicităţi între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile americane din 2016.

Donald Trump Junior, în vârstă de 41 de ani, care gestionează afacerile familiei la conducerea Trump Organization, s-a prezentat deja, de bunăvoie, la o îndelungată audiere în această Comisie din cadrul Senatului, în 2017.

Însă, de această dată, Comisia a fost nevoită să recurgă la puterile sale de anchetă pentru a-l convoca - o premieră în privinţa unui membru al familiei Trump.

După mai multe zile de înfruntări dure, fiul mai mare al locatarului Casei Albe şi Comisia condusă de senatorul republican Richard Burr au ajuns la un acord care limitează amploarea acestei audieri.

Audierea urmează să aibă loc la jumătatea lui iunie şi ar putea să se ţină cu uşile închise.

Ea urmează să aibă o durată limitată la câteva ore şi să vizeze cinci subiecte.

Donald Junior risca să fie sancţionat de Congres, care ar fi putut să-l dea în judecată cu privire la obstrucţionarea prerogativelor sale de anchetă, dar care a fost, până la urmă, convins prin acest acord, potrivit Fox News.

Comisia vrea să-l interogheze cu privire la declaraţii contradictorii pe tema unui proiect al unui Trump Tower la Moscova.

Donald Trump s-a declarat, săptămâna trecută, ”foarte surprins” de convocarea fiului său în Senat.

În paralel, democraţii l-au convocat marţi pe fostul consilier al Casei Albe Don McGahn la o audiere în Camera Reprezentanţilor, la 21 mai, la ora locală 10.00 (17.00, ora României), ceea ce prevesteşte o nouă bătălie cu Donald Trump, care s-a opus audierii fostului consilier.

Don McGahn, care a demisionat în octombrie 2018, nu a răspuns încă acestei convocări a Comisiei Judiciare din cadrul camerei.

Casa Albă s-a opus multor convocări din partea democraţilor atât în acest dosar, cât şi în alte dosare legate de Trump, acuzaând opoziţia de o hărţuire nejustificată.

Democraţii din Congres denunţă, la rândul lor, o ”criză constituţională”.

Robert Mueller l-a exonerat pe Donald Trump de suspiciuni de complicitate cu Moscova în alegerile americane din 2016.

În raportul său, el a prezentat însă zece cazuri de presiuni tulburptoare exercitate de şeful statului american asupra anchetei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.