Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul fostului avocat al lui Donald Trump candidează pentru postul de guvernator al New York-ului

facebook.com
Giuliani Rudolph

Fiul lui Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump şi un fost primar al New Yorkului, şi-a anunţat marţi candidatura la postul de guvernator al statului New York, considerat un bastion democrat, relatează AFP.

”Împreună vom face New Yorkul să trăiască din nou”, a scris pe Twitter Andrew Giuliani, în vârstă de 35 de ani, un republican, care a fost asistent la Casa Albă în cei patru ani de mandat Trump, scrie News.ro.

”Eu m-am născut în politică, este în ADN-ul meu”, declară el într-un interviu acordat cotidianului conservator New York Post (NYP).

În cazul în care Andrew Giuliani obţine o victorie în alegerile primare în vederea alegerii guvernatorului, el urmează să-l înfrunte pe democratul în exerciţiu Andrew Cuomo, aflat în post din 2011.

”Giuliani contra Cuomo (...) este ca Mohamed Ali contra lui Joe Frazier. Putem vinde bilete la Madison Square Garden”, lansează el, evocând ”meciul secolului” din 1971, la New York, pierdut de către Mohamed Ali, favorit.

Cel de-al treilea mandat al lui Andrew Cuomo, în vârstă de 63 de ani, expiră la sfârşitul lui 2022, însă cel care a fost considerat în 2020 un erou al luptei împotriva pandemiei a fost slăbit recent de o serie de scandaluri.

El a fost acuzat de faptul că şi-a hărţuit sexual mai multe colaboratoare, de faptul că a ascuns amploarea morţilor din cauza pandemiei covid-19 în azilurile pentru pensionari şi că şi-a pus colaboratorii să lucreze la cartea sa de memorii despre pandemie.

În contul acestei cărţi, publicate în 2020, el a primit un avans neobişnuit în valoare de 3,1 milioane de dolari şi urmează să primească alte două milioane până în 2022, potrivit presei newyorkeze.

Îndemnat să demisioneze de către mulţi democraţi, la începutul anului, Andrew Cuomo a refuzat şi a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa.

Procurorul general al statului New York anchetează aceste acuzaţii, dar şi o Comisie parlamentară, însă nu au anunţat vreo dată a prezentării concluziilor.

Anunţarea candidaturii lui Andrew Giuliani intervine în contextul în care tatăl acestuia se află în colimatorul justiţiei federale.

Procurori din Manhattan i-au percheziţionat domiciliul şi birourile de la New York la sfârşitul lui aprilie, în cadrul unei anchete cu privire la activităţi în Ucraina.

Fostul primar al New Yorkului şi fiul său au denunţat operaţiunea procuraturii drept motivată politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.