Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul fostului dictator filipinez Ferdinand Marcos îşi va depune candidatura la preşedinţia Filipinelor

pinoyfactsandtrivia.wordpress.com
filipine

Fiul defunctului dictator filipinez Ferdinand Marcos, care poartă acelaşi nume ca tatăl său, a anunţat marţi că îşi va depune candidatura la preşedinţia Filipinelor pentru alegerile de anul viitor, relatează AFP, citat de agerpres.

Ferdinand Marcos Jr. (64 de ani), cunoscut în popor drept 'Bongbong', care a susţinut controversatul 'război împotriva drogurilor' al preşedintelui Rodrigo Duterte şi a pledat în favoarea pedepsei cu moartea pentru traficanţi, a făcut anunţul privind candidatura sa într-o transmisie live pe Facebook.

"Îmi anunţ astăzi intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Filipinelor la viitoarele alegeri din mai 2022", a declarat Ferdinand Marcos Jr., alăturându-se astfel unui număr în creştere de concurenţi la succesiunea preşedintelui în exerciţiu Rodrigo Duterte.

"Voi readuce în ţara noastră un leadership care unifică", a mai spus el.

Un recent sondaj efectuat de PulseAsia Research îl plasa pe Marcos Jr. pe poziţia a doua în preferinţele alegătorilor, în urma Sarei Duterte-Carpio, fiica preşedintelui în exerciţiu.

Celebrul pugilist Manny Pacquiao şi faimosul primar al Manilei, Francisco Domagoso, sunt de asemenea în cărţi.

Reuters aminteşte că Marcos Jr. s-a implicat în politică - ca guvernator de provincie, membru în Congres şi senator - de la revenirea sa din exil în 1991, după răsturnarea tatălui său de la putere în 1986.

Publicaţia The Philippine Star a anunţat prima marţi planul lui Marcos Jr. pe conturile sale oficiale de social media, dar avocatul lui Marcos, Vic Rodriguez, a provocat un moment de suspans în cursul dimineţii, afirmând că nu s-a luat încă o decizie finală.

Marcos Jr. a depus marţi jurământul în calitate de preşedinte al unui partid politic, care l-a nominalizat anterior drept candidat la preşedinţie.

Marcos Jr. a candidat fără succes la vicepreşedinţia ţării în 2016. Înscrierea sa în cursa prezidenţială ar constitui un eveniment într-o ţară unde mulţi încă nu şi-au revenit după perioada legii marţiale din anii 1970 sub dictatura lui Marcos senior.

Familia a căutat mult timp să-i refacă imaginea şi a negat în mod repetat acuzaţiile privind deturnarea a miliarde de dolari din averea statului pe vremea când Marcos senior se afla la putere, al cărui regim a căzut în urma revoltei declanşate de mişcarea "Puterea Oamenilor" în anii 1980.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.