Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Donal Trump râde alături de China și Rusia de CIA

sua rusia

Într-un video de recrutare publicat de CIA, o tânără spune că este mândră că este un „milenial cisgender”, „intersecțional” și dintr-o minoritate etnică… și că lucrează pentru CIA. Dar videoclipul americancei de origine hispanică, în vârstă de 36 de ani, difuzat pentru a promova diversitatea în cadrul agenției de informații americane, a provocat indignarea conservatorilor, care îl consideră prea „woke”, un termen popular pentru conștientizarea nedreptăților, în special legate de culoarea pielii sau sex.

În clipul postat pe YouTube, tânăra își spune povestea de succes folosind un limbaj comun tinerilor americani și intelectuali, dar batjocorit de cei care îl consideră prea corect din punct de vedere politic. „Sunt o femeie de culoare. Sunt mamă. Sunt un milenal cisgender (persoană care se identifică cu sexul care i-a fost atribuit la naștere) care suferă de tulburări de anxietate”, spune ea, plimbându-se pe holurile CIA.

„Sunt intersecțională”, adaugă ea, ceea ce înseamnă că se află la răscrucea multor forme de discriminare. „Dar viața mea nu se referă doar la bisericuțe (…). Nu m-am strecurat în CIA, (…) mi-am câștigat locul și m-am ridicat printre rânduri”, declară ea. „Am suferit de sindromul impostorului. Dar la 36 de ani, refuz să las idei patriarhale eronate să-mi dicteze ceea ce poate sau ar trebui să fie o femeie ”.

Declarațiile au fost ironizate de mai mulți conservatori.

„China și Rusia râd în hohote când văd că CIA a devenit « woke »”, a scris pe Twitter Donald Trump Jr., fiul fostului președinte republican.

„Atitudinea woke este genul de operațiune psihologică pe care o agenție de informații ar inventa-o pentru a distruge o țară din interior”, a adăugat el.

Videoclipul demonstrează că CIA „încearcă activ să angajeze cei mai nerușinați, narcisiști și grotești oameni: Millenials Woke”, a comentat John Nolte pe site-ul Breitbart News, aproape de extrema dreaptă.

Operațiunea de comunicare reflectă schimbarea politicii de recrutare a agenției, care încearcă să insufle mai multă diversitate și co-educație în rândurile sale. Dacă pentru unii, CIA se îndepărtează de vocația sa principală, Larry Pfeiffer, fost înalt oficial al agenției, consideră că își crește forța prin diversitate. „Dacă nu vă place (videoclipul), este posibil să nu fiți ținta acestei campanii de comunicare”, a spus el conform smartradio.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.